| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Wtryski
litkus - |26 Mar 2010|, 2010 19:00 Temat postu: Wtryski Witam nie wiem już co mam robic bo przejrzałem wszystko i zregenerowałem wszystko co było a samochód dalej odpala i chodzi tylko jak dam mu samostartu i od razu przełącze na gaz. A benzyna ja już nawet nie chce żeby jeździł na benzynie tylko żeby odpalał. Zasilanie na wtryskach jest a wtryski nie dają. Co jeszcze powinienem sprawdzić. Prosze o jakieś wskazówki.
gufer-posepny - |26 Mar 2010|, 2010 19:02
a ciśnienie paliwa jest ?
litkus - |26 Mar 2010|, 2010 19:16
jak nacisne ten wentylek na listwie to daje paliwo , także chyba jest
gufer-posepny - |26 Mar 2010|, 2010 19:18
a jak zachowuje się dioda od immobilisera , ta na podszybiu ?
litkus - |26 Mar 2010|, 2010 19:27
dioda na podszybiu gaśnie razem z innymi kontrolkami. Niestety nie znam nikogo kto miałby takie samo auto żeby przełożyć komputer i zobaczyc czy on coś nie wariuje. A czy da sie jakoś przełączyć instalacje gazową żeby odpalał na gazie? Mam instalacje autronic'a, z parownikiem i komputerem. a może instalacja coś blokuje?
gufer-posepny - |26 Mar 2010|, 2010 19:31
a to też niewykluczone . bo niedawno walczyłem ( nie sam ) z taką instalacją że wtyczki wtrysków wpina się do złączek kompa lpg i on przełącza między wtryskami benzyny a gazowymi .
litkus - |26 Mar 2010|, 2010 19:41
jutro od rana zaczynam walczyc ale nie wiem co z tego wyjdzie. juz sam nie wiem, byba spiszcze paliwo z baku i go obleje
orelek - |26 Mar 2010|, 2010 21:18
| litkus napisał/a: | | A czy da sie jakoś przełączyć instalacje gazową żeby odpalał na gazie? Mam instalacje autronic'a, z parownikiem i komputerem. | da sie przełączyć na gaz, jak bedziesz przekręcał kluczyk na pozycje zapłon to trzymaj wciśnięty przycisk od przełącznika gazu to wtedy zapali się zielona dioda i otworzą się zawory gazowe i można palić z samego gazu, jeśli bedziesz chciał wrócić do orginału zrób tak samo.
litkus - |27 Mar 2010|, 2010 09:35
już tak prubowałem i nic.
[ Dodano: |27 Mar 2010|, o 10:40 ]
Jednak głupota człowieka nie zna granic. Najpierw zregenerowałem wszystko co było do zregenerowania później wymieniłem wszystko co mogłem a na koniec okazało się że moim problemem była odpięta wtyczka od symulatora wtysków od gazu. Ale przynajmiej wszystko zregenerowane i wyczyszczone to na pewno nie zaszkodzi. Dziekuje wszyskim za pomoc.
Struna - |29 Mar 2010|, 2010 12:59
| litkus napisał/a: | | od symulatora wtysków od gazu | heheh, emulatora jak coś
|
|