| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Spalone Scorpio-Odbudowa
jachimek - |21 Lut 2010|, 2010 20:11 Temat postu: Spalone Scorpio-Odbudowa Witam:) jako iż nie znalazłem budy w satysfakcjonujących mnie pieniądzach i stanie postanowiłem na odbudowę swojego Krokodylka, wiem że łatwo nie będzie bo większość elementów gumowo plastikowych w komorze silnika została zniszczona, jednak z Pomocą przyszedł kolega z Forum FCP - ma do tego auta wiele części.. kilka silników... będę więc miał od kogo brać większość elementów- wiadomo co trzeba kupić nowe to się kupi:) później tylko lakier i powinno być dobrze... niedlugo na forum wrzucę zdjęcia jak auto wygląda przed tą nierówną walką, będe wrzucał w trakcie napraw no i oczywiście efekt finalny.
Jako iż mam kilka pytań , nie będę zakładał kolejnego wątku, zapytam tutaj, mianowicie chodzi o kilka modyfikacji...
- szpera ( o jej wyższości nad autami bez niej się przekonałem) teraz interesuje mnie to co muszę zmienić i jakie są tego koszta
- polerowanie kolektorów??? co o tym sądzicie... to zaproponował mój ojciec - bo "kiedyś tak tuningowało się fiaty itp." co o tym sądzicie?
- w jaki jeszcze inny sposób mogę zwiększyć moc... nie chce dużo... góra 190-200 KM - wiem że najlepiej zmienić silnik na 24v ale interesuje mnie modyfikacja tego silnika
Pozdrawiam:)
Maciek
Jankes - |21 Lut 2010|, 2010 20:20
o modyfikacjach 2.9 12V to najlepiej poczytać na sierrafan lub skogenrancing
YaKuZ - |21 Lut 2010|, 2010 20:20
ad 1:żeby mieć szpere musisz zakupić dyfer który ją posiada lub na bardzo upartego samą szpere i przełożyć. koszt dyfra ok 200.
ad 2: kwestia gustu , pytaj Jankesa bo chyba on polerował
ad 3: zmień na 24V a tak szczerze to bez góry kasy nie dasz rady....ale jak bardzo sie upierasz to poszukaj postów Kosiarza.
Zysio - |21 Lut 2010|, 2010 20:33
| YaKuZ napisał/a: | | a tak szczerze to bez góry kasy nie dasz rady....ale jak bardzo sie upierasz to poszukaj postów Kosiarza. |
5-cyfrowa kwota na bank wyjdzie.
jachimek - |21 Lut 2010|, 2010 20:37
| Zysio napisał/a: | | YaKuZ napisał/a: | | a tak szczerze to bez góry kasy nie dasz rady....ale jak bardzo sie upierasz to poszukaj postów Kosiarza. |
5-cyfrowa kwota na bank wyjdzie. |
40 koników wiecej i 5 cyferek???:| za 5 cyferek to mi turbo zakładają z zakuwaniem silnika.
[ Dodano: |21 Lut 2010|, o 20:43 ]
zmiana samego Dyferencjału czy dochodzą do tego jeszcze pół osie i inne rzeczy??? ma ktoś może potrzebne części:>??
Vaux - |21 Lut 2010|, 2010 21:15
| jachimek napisał/a: | | zmiana samego Dyferencjału czy dochodzą do tego jeszcze pół osie i inne rzeczy??? ma ktoś może potrzebne części:>?? |
Tylko dyfer wystarczy ...
| YaKuZ napisał/a: | | poszukaj postów Kosiarza. |
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=19265
Struna - |22 Lut 2010|, 2010 00:20
| YaKuZ napisał/a: | | na bardzo upartego samą szpere i przełożyć. | no nie bardzo, flansze się różnią długościami.
|
|