| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Czy¿by grozi³o wymarcie?
robert sadowski - |23 Sty 2010|, 2010 22:28 Temat postu: Czy¿by grozi³o wymarcie? witam wszystkich . w zwi±zku z tym i¿ obecnie rzadko witam na stronach forum mój udzia³ w temacie forda jest znikomy . Jednak przegl±daj±c oferty sprzeda¿y na gie³dach martwi mnie ¿e za nied³ugi czas forda scorpio bêdzie mo¿na zobaczyæ tylko na folderach lub zdjêciach .
Dos³ownie od momentu rozstania siê z moim autem liczba stron gie³dowych z tym modelem spad³a co najmniej o 70%.
Co my¶licie o tym czy jest szansa ¿e nadal bêd± prawdziwi pasjonaci tego modelu.
pozdrawiam Robert [/b]
Waski - |23 Sty 2010|, 2010 22:48
robert sadowski, raczej wiekszosc osob idzie Twoim sladem i scorpio jest kolejnym szczeblem na drabinie kariery motoryzacyjnej
zapewne zostanie iles tam zapalenców w skali kraju oraz dorobkiewiczów którzy za pierwsza wyplate zakupi± sobie taki wóz bo tani jest i sprzedadza po trzeciej
los nieunikniony
Pozdrawiam
W±ski
robert sadowski - |23 Sty 2010|, 2010 22:56
có¿ pewnie masz racjê ja sam osobi¶cie gdybym mia³ warunki do przygotowania to kupi³ bym ponownie . ale tak jestem zmuszony je¼dziæ tym czym je¿d¿ê .
szkoda ale taka pewnie jest kolej rzeczy
W moim zakatowa³ ch³opak silnik w nieca³y rok i cóz nie mia³ kasy na naprawê i sprzeda³ za psi pieni±dz .
maup - |24 Sty 2010|, 2010 00:51
scorpio przemija, razem z kasetami MC, p³ytami winylowymi i samochodami z dusz±
olo - |24 Sty 2010|, 2010 00:56
no taki los niestety, choc auto poczciwe có¿ ... ford o klientow nie zadba³ i dlatego te przesiadki .
masa300789 - |24 Sty 2010|, 2010 07:39
Ale pasjonaci zostana zawsze... moze jako drugie auto ?? jako ciekawostke ? sam do dnia dzisiejszego zaluje ze pozbylem sie mk2 trzeba bylo zainwestowac i zrobic na cycus-glancus!! ale nic straconego
VIK - |24 Sty 2010|, 2010 07:57 Temat postu: Re: Czy¿by grozi³o wymarcie?
| robert sadowski napisa³/a: | witam wszystkich . w zwi±zku z tym i¿ obecnie rzadko witam na stronach forum mój udzia³ w temacie forda jest znikomy . Jednak przegl±daj±c oferty sprzeda¿y na gie³dach martwi mnie ¿e za nied³ugi czas forda scorpio bêdzie mo¿na zobaczyæ tylko na folderach lub zdjêciach .
Dos³ownie od momentu rozstania siê z moim autem liczba stron gie³dowych z tym modelem spad³a co najmniej o 70%.
Co my¶licie o tym czy jest szansa ¿e nadal bêd± prawdziwi pasjonaci tego modelu.
pozdrawiam Robert [/b] |
I bardzo dobrze. Im mniej tych aut, tym kiedy¶ bêdzie wy¿sza ich cena, tyle, ze trzeba zadbaæ przez kilka lat, zeby same nie wroci³y do przyrody. Dzi¶ ju¿ daæ trzeba wiêcej za idealn± przej¶ciówkê np. ni¿ za ¶redniego wieloryba. Dzi¶ maj±c odrestaurowanego klasyka np. nie mog±c go sprzedaæ tutaj w Polsce, mo¿na go sprzedaæ za zachodnimi granicami
blaz - |24 Sty 2010|, 2010 08:33
tez zauwazylem ze zadbana mk1 czy mk2 naprawde w dobrym stanie potrafi kosztowac tyle co niejeden kos BOB ja tam nie narzekalem nigdy na mk1 jedyne co sie popsulo to alternator w dniu... kiedy wystawilem ogloszenie o sprzedazy krokodyla...
gufer-posepny - |24 Sty 2010|, 2010 09:22
No co siê dziwiæ : spora czê¶æ aut zosta³a rozbita , spora pociêta na czê¶ci ( docelowo wszystkie tak skoñcz± ) , trochê aut stoi i czeka na pociêcie , trochê je¼dzi .
kondzio508 - |24 Sty 2010|, 2010 09:24
| gufer-posepny napisa³/a: | | trochê aut stoi i czeka na pociêcie |
No ja ju¿ przy moim obecnym mk1 nie wymiek³em jak przy poprzednim ale fakt juz 2 scorpio umnie pod siekierke trafi³o , ale 3 mojego nie bedzie
gufer-posepny - |24 Sty 2010|, 2010 09:44
a ¶wistak siedzi .....
pablo19 - |25 Sty 2010|, 2010 11:41
| maup napisa³/a: | scorpio przemija, razem z kasetami MC, p³ytami winylowymi i samochodami z dusz± | Dlatego dopóki mogê, to mam MKI z kaseciakiem i nie wk³adam tu jakich¶ wyczesanych chiñskich mikrofalówek
Slyu - |25 Sty 2010|, 2010 12:35
| pablo19 napisa³/a: | Dlatego dopóki mogê, to mam MKI z kaseciakiem i nie wk³adam tu jakich¶ wyczesanych chiñskich mikrofalówek |
no przepraszam, swego czasu kupilem sobie piknego alpine'a bodjaze CDE7827R i by³ na p³yty data zakupu 94' i do ostatniej przejsciowki pasujue z tym, ¿e mia³em radio fordzika a alipne'a jezdzila w asterze.
pablo19 - |25 Sty 2010|, 2010 12:36
| Slyu napisa³/a: | | pablo19 napisa³/a: | Dlatego dopóki mogê, to mam MKI z kaseciakiem i nie wk³adam tu jakich¶ wyczesanych chiñskich mikrofalówek |
no przepraszam, swego czasu kupilem sobie piknego alpine'a bodjaze CDE7827R i by³ na p³yty data zakupu 94' i do ostatniej przejsciowki pasujue z tym, ¿e mia³em radio fordzika a alipne'a jezdzila w asterze. | A czy ja wymieni³em powy¿ej MKII?
Slyu - |25 Sty 2010|, 2010 12:41
| pablo19 napisa³/a: | A czy ja wymieni³em powy¿ej MKII? |
dobra dobra ale cosik mi sie zdaje, ze cos z poczatku 90 tez bys dorwa³. Ale dobra kaseciak tam wymiata Ale to radyjko stylistycznie o do mk1 by podesz³o
Faktycznie na allemotodrogo 36 mk1-mk2 a cena najdrozszej to akurat piotrowoandreasowa xD
--Marcin-- - |25 Sty 2010|, 2010 12:46
chyba w naszej familii bêdzie siê jeszcze krêci³ parê lat jaki¶ skorpiak, a jak siê ju¿ nie da to zatopimy jednego w s³oju z formalin±
VIK - |30 Sty 2010|, 2010 21:07
Mój póki siê nie z³amie/zepsuje, to ma do¿ywocie, i póki co tak tkwi ju¿ parê lat i lekko nie ma Ale w±tpiê, ¿eby doczeka³ 25lecia. A jak doczeka, to na ¿ó³te i tak nie pójdzie
|
|