Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Paliwo???

Marcin R - |20 Kwi 2005|, 2005 22:57
Temat postu: Paliwo???
Czesc!Napiszcie mi co moze byc powodem wycieku paliwa w tylnej czesci samochodu????Posiadam scorpio 90 sedan.Z tylu kolo wydechu(pompka paliwa)wycieka mi paliwo,wymienilem juz wezyk i zaciski ale dzisiaj zalwazylem ze leci znowu.Czy przy pompce jest jakas uszczelka???Co zrobic???
Rafał A.(antek) - |20 Kwi 2005|, 2005 23:07

obudowa filtra moze co?
niech sie spece wypowiedza bo nie wiem czy pompy to ty w baku nie masz.

PS uzupełnij swoj podpis o dane samochodu!

screwdriver - |21 Kwi 2005|, 2005 00:07

Witam!Moze byc ze cieknie kolo obejmy zbiornika tam sie przeciera w tym miejscu zbiornik.Obejma to stalowy pasek biegnacy przez caly zbiornik od gory do dolu.Wtedy ciezko ustalic gdzie leci bo nie widac dziury.
Pozdrawiam.

kuba - |21 Kwi 2005|, 2005 07:42

Jeśli pompa jest ZEWNĘTRZNA to możliwe jest że przecieka na łączeniach. Ja osobiście obstawiam na filtr paliwa, ktory ma mocowania króćców na śruby. pomiędzy nią a filtrem jest podkładka miedziana. Bardzo prawdopodobne jest ze właśnie przez nia sie paliwo leje.
Marcin R - |21 Kwi 2005|, 2005 22:10

Witam.Juz usterka naprawiona!Okazalo sie ze ostatnio kupilem po d..pie wezyki.Jak dostaly paliwo zaqczely sie kurczyc i twardniec.Teraz koles zalozyl mi jakies wysokocisnieniowe i wogole inne obejmy.Twierdzi ze bedzie oki-zobaczymy.
kuba - |22 Kwi 2005|, 2005 09:26

Widocznie kolo był kumaty, nie dość że nie zbrojone (do wtrysku) to jeszcze pewnie wężyki akwarystyczne ci sprzedał :mrgreen:
Marcin - |23 Kwi 2005|, 2005 07:09

ja mam jeszcze kilka metrów wężyka kupinego w motoryzacyjnym do spuszczania wody z akwariu i radzi sobie ten wężyk całkiem nieźle :D tylko średnica troche mała :wink: