| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Silniczki tylnej kanapy
Adam73 - |24 Gru 2009|, 2009 11:24 Temat postu: Silniczki tylnej kanapy Mam pytanie które mnie nurtuje od wczoraj.
Otóż, opieram sie na tylnej kanapie o oparcie i je opuszczam (idzie OK), ale jak chce powrócić czyli podnieść oparcie to musze sie odchylic do przodu (odciążyć oparcie).
I tutaj moje pytanie czy ja mam słabe silniczki czy wszyscy maja tak jak ja ??
gufer-posepny - |24 Gru 2009|, 2009 12:09
może są po drodze spore spadki napięcia . silniki są na szarym końcu zasilania a jak się oprzesz to sporo pobierają .można przesmarować nieco mechanizm .
grzechu913 - |24 Gru 2009|, 2009 12:36
takie silniczki aby faktycznie mogly duzo zrobic to trzeba by dac przewod conajmniej 4mmkw i besposrednio z aku to zrobic poprzez przekaznik zalaczany ze stacyjki,wtedy mozna by powiedziec ze nie bedzie az takiego spadku napieca
bingo - |24 Gru 2009|, 2009 12:37
to zależy też ile ważysz, zawsze z obciążeniem jest gorzej, nawet to, czy masz włączony silnik robi różnicę. ale u mnie gożej, ale sobie radzą, a do małych nie należę.
Marcin - |24 Gru 2009|, 2009 12:56
| grzechu913 napisał/a: | | takie silniczki aby faktycznie mogly duzo zrobic to trzeba by dac przewod conajmniej 4mmkw i besposrednio z aku to zrobic poprzez przekaznik zalaczany ze stacyjki,wtedy mozna by powiedziec ze nie bedzie az takiego spadku napieca |
Ja mam tak właśnie zrobione i przy moich 90kg silniki kanapy radzą sobie elegancko z przesuwaniem oparcia z moim tyłkiem na pokładzie
ford2fast - |25 Gru 2009|, 2009 10:36
Podaj zasilanie bezpośrednio na silniczki pomijając guziki
Będziesz wiedział wtedy gdzie szukać winnego
Wypalone styki przełączników mogą być przyczyną niedomagań
Podobnie jak słaby akumulator , ale to akurat łatwo wykluczyć włączając silnik i sprawdzając napięcie w instalacji
Vaux - |26 Gru 2009|, 2009 00:42
Potwierdzam - u nas bezproblemowo dźwigają nawet normalnie opartą osobę
Kevin Xy - |26 Gru 2009|, 2009 00:48
nawet jakbym sie zapieral to sobie ze mna radza
krzyhoo - |26 Gru 2009|, 2009 10:21
w 4 chłopa na kevinowej kanapie bujaliśmy się w te i nazad bez zacięć
Zysio - |26 Gru 2009|, 2009 13:13
| krzyhoo napisał/a: | w 4 chłopa na kevinowej kanapie bujaliśmy się w te i nazad bez zacięć |
OMG, pole do interpretacji bardzo szerokie
Adam73 - |26 Gru 2009|, 2009 13:53
| Kevin Xy napisał/a: | | nawet jakbym sie zapieral to sobie ze mna radza |
Ale mam dwa pytania mam:
1. na zgaszonym silniku tez ciągną ???
2. Na orginalnej wiązce ,czy rzeźba tak jak pisza koledzy ???
Kevin Xy - |26 Gru 2009|, 2009 15:07
| Adam73 napisał/a: | | 2. Na orginalnej wiązce ,czy rzeźba tak jak pisza koledzy ??? |
gdzie tak napisali ?
dziala na zgaszonym silniku
Vaux - |26 Gru 2009|, 2009 17:33
Bez klucza w stacyjce - pod warunkiem otwarcia drzwi kierowcy oczywiście (w mk1 - nie zwróciłem uwagi jak jest w mk2 ale myślę że skoro w moim mk2 nie działają wtedy szyby to i tył pewnie też...)
bingo - |26 Gru 2009|, 2009 19:27
| Vaux napisał/a: | | Bez klucza w stacyjce - pod warunkiem otwarcia drzwi kierowcy oczywiście | - szyby w MK1 i MK2 mogą wtedy działać , choć nie w każdej wersji jest to podobno dostępne
fotele działają zawsze, niezależnie od otwarcia drzwi i kluczyka w stacyjce. Ale Adamowi pewnie chodzi o to, czy jest różnica w pracy i sile foteli w zależności od pracy silnika.
ford2fast - |26 Gru 2009|, 2009 19:56
| Cytat: | Kevin Xy napisał/a:
nawet jakbym sie zapieral to sobie ze mna radza
Ale mam dwa pytania mam:
1. na zgaszonym silniku tez ciągną ??? |
Sprawdziłeś czy na włączonym silniku działają prawidłowo ?
Jeżeli sprawdziłeś to podziel się obserwacjami zamiast bezproduktywnie walić w klawiaturę
Adam73 - |26 Gru 2009|, 2009 21:31
| ford2fast napisał/a: | Sprawdziłeś czy na włączonym silniku działają prawidłowo ?
Jeżeli sprawdziłeś to podziel się obserwacjami zamiast bezproduktywnie walić w klawiaturę |
Szlachetny posiadaczu szlachetnego dełohaca, gdybym nie sprawdzał to bym takich pytań nie zadawał. A bezproduktywnie nie wale w klawiature ,w przeciwieństwie do Ciebie szlachetny posiadaczu dełohaca który pakuje swoje durne posty w każdym prawie temacie.
Vaux - |26 Gru 2009|, 2009 22:47
| bingo napisał/a: | | fotele działają zawsze |
Przednie tak ale tylna kanapa nie - działa tylko przy zapłonie/otwartych drzwiach u mnie w mk1 tak jak szyby i szyber
ford2fast - |26 Gru 2009|, 2009 23:26
| adam kubiak napisał/a: | | ford2fast napisał/a: | Sprawdziłeś czy na włączonym silniku działają prawidłowo ?
Jeżeli sprawdziłeś to podziel się obserwacjami zamiast bezproduktywnie walić w klawiaturę |
Szlachetny posiadaczu szlachetnego dełohaca, gdybym nie sprawdzał to bym takich pytań nie zadawał. A bezproduktywnie nie wale w klawiature ,w przeciwieństwie do Ciebie szlachetny posiadaczu dełohaca który pakuje swoje durne posty w każdym prawie temacie. |
Bardzo miłe słowa w podzięce za chęć udzielenia pomocy
Wesołych Świąt
Adam73 - |28 Gru 2009|, 2009 07:59
sprawa rozwiązana,przyczyną był stary i z lekka zasniedziały przekaźnik od antybachora.
Po oczyszczeniu chodziły nawet z "nadkompletem" pasażerów.
| ford2fast napisał/a: | | Bardzo miłe słowa w podzięce za chęć udzielenia pomocy |
jestem Ci wdzięczny za pierwszego posta,to on mnie naprowadził na ten przekaźnik,ale w drugim to juz niestety obraziłeś moją inteligencje stąd niestety mój niekontrolowany wybuch gniewu.
Nie miej mi tego za złe i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
|
|