Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - zimne ciepłe powietrze

Grzegorz.S - |23 Gru 2009|, 2009 12:49
Temat postu: zimne ciepłe powietrze
czytałem i szukałem o problemach z ogrzewaniem w mk2 93r ale ja mam taki problem. Gdy przełącznik zimno ciepło jak jest na max na ciepłym raz wieje zimnym raz ciepłym tylko to ciepłe powietrze jest powiedzmy sobie słabiutkie, czy wymiana nagrzewnicy powinna załatwić sprawę?. A druga sprawa jak ogrzewanie wcześniej chodziło tak w miarę to jak przełączam pokrętło zimno ciepło to ciepłe powietrze leciało dopiero jak dałem na maxa na ciepłe a delikatnie jak wróciłem do tyło to już zimne leciało,czy tu problem leży w cięgnach do przełączania ??
Struna - |23 Gru 2009|, 2009 13:12

warto by sprawdzić cięgna oraz uszczelnienie klapy.
bingo - |23 Gru 2009|, 2009 14:20

jak i samo ustawienie klapy do sprawdzenia
kat - |23 Gru 2009|, 2009 21:59

ciegno sprawdz przy nogach kierownika
Grzegorz.S - |24 Gru 2009|, 2009 09:23

czyli i tak pasowało by najbardziej rozebrac cała deske jezeli chodzi o ciegno przy nogach kierowcy to ono jest gdzies na wierzchu ?
ford2fast - |24 Gru 2009|, 2009 09:42

Aby sprawdzić cięgno po stronie kierowcy wystarczy zdjąć dolną część konsolety nad nogami kierowcy , to tylko kilka śrubek , dwie z nich są schowane w małym schowku :)
bingo - |24 Gru 2009|, 2009 10:17

ford2fast napisał/a:
to tylko kilka śrubek
- pięć dokładnie, plus jeszcze szmatke zdjąć i masz wszystko na wierzchu: dwie śruby w schowku, dwie na lewym boku i jedna na łączeniu ze środkową konsolą. Więcej masz rozbierania by podejść do linki od strony pokręteł: najpierw ramka od licznika - ostrożnie, by nie połamać (choć pewnie jest już na to za późno) - to dwie śruby u góry ramki, później dwie śruby od nawiewów pod tą ramką właśnie, ściągamy pokrętła i tam kolejne dwie śruby. Zdejmujemy ramke i dementujemy panel pokręteł - ostrożnie na włącznik prędkosci nawiewu - potrawi się potrzaskać przy wyciaganiu.
Grzegorz.S - |24 Gru 2009|, 2009 13:24

dzieki za pomoc! po swietach bede działał wiec zobaczymy co z tego wyjdzie :-D