| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Zbiornik Spryskiwaczy - Krokodyl
mirage - |18 Kwi 2005|, 2005 07:59 Temat postu: Zbiornik Spryskiwaczy - Krokodyl No i mam zagwozdke ze zbiornikiem do spryskiwaczy, z poczatku myslalem ze to sprawa na 5 minut ale wydaje sie bardziej skomplikowana.
Od kupna swiecila mi sie kontrolka braku plynu do spryskiwaczy , jak wlalem plyn to cala zawartosc ladowala nachodniku .
Wiec wydlubalem zbiornik i rzeczywiscie przeciek przy czujniku. (Smieszna sprawa bo czujnik wyglada jakby explodowal od srodka i flaczki mu wyszly na wierzch). Podczas demonatarzu zauwazylem 2 wezyki z czego jeden byl nie podlaczony (przypuszczam ze to tylny spryskiwacz bo nie dziala). Pytanie jak to jest w krokodylach - rocznik mojego 1993? Bo to ze brak zbiornika na plyn z tylu - to wiedze, natomiast w zbiorniku mam tylko jedna pompke i moge podlaczyc tylko 1 wezyk z samochodu tez wychodzi tylko jeden kabel do sterowania pompka:(. Przypuszczam ze zbiornik jest nie odtego modelu . I co ze sterowniem bo mam tylko jeden kabelek? Szukac gdzies obcietej badz schowanej koncowki? Jak wlaczam tylny spryskiwacz to rzezi ta sama pompka co do przodu przynajminej tak mi sie wydaje.
pzd
kuba - |18 Kwi 2005|, 2005 09:05
Jest tak że w niektórych skorupkach była jedna pompka z dwoma wyjściami. Uruchamiając spryskiwacz lałeś od razu na 2 szyby P i T. Byc może ktoś coś zaczarował i efekt taki jaki masz. Co do czujnika to pewnie ktos miał wode i przyszedł mrozek - czujnik rozsadziło.
mirage - |18 Kwi 2005|, 2005 09:30
Wiec kieruje swoje kroki do dzialu "kupie" - po czujniczek i 2 wezykowa pompke ewentualnie caly zbiorniczek z osprzetem
dzieki za pomoc,
Zdrugiej strony rozpekniecie czujniczka wyglada bardzo efektownie jedyny minus to to, ze kiepsko sie odkreca 2 sruby bez zdjecia zderzaka - ta na ramie i te na nadkolu od przodu
szamcio - |18 Kwi 2005|, 2005 09:58 Temat postu: w kwestii zbiorniczka Mogę Cię poratować - zbiorniczek z dwoma pompkami. Ni orginał, ale był załozony w scorpio kombi 93 i pasował ok. Jedyny minus - wlew nie jest tak wysoki jak w niektórych scorpio. Pompki działaja. Cena - dogadamy się
A co do orginalnej pompki w scorpio - przy kombi jest jedna pompka z dwoma wyjściami. I dwa przewody do podłączenia - wyłącznik steruje + i - , i w zależności od tego podaje na jeden lub drugi wylot
Szamcio
mirage - |18 Kwi 2005|, 2005 12:23
Dzieki Szamcio byl bym zainteresowany, jakis kontakt do ciebie bo w profilach nic nie ma ?
I jeszcze jedno czujniczek poziomu dziala?
pzd
szamcio - |18 Kwi 2005|, 2005 13:06 Temat postu: kontakt zaraz sprawdzę profil. Myślałem, że jest tam mail do mnie
Podaję [email protected]
w tym zbiorniczku nie mam czujnika - jest to zbiornik, dwie pompki, i tyle
Szamcio
|
|