| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - ledwo jedzie, brak redukcji
konradow - |3 Paź 2009|, 2009 15:14 Temat postu: ledwo jedzie, brak redukcji mam taki problem ze auto nie chce wkrecac sie na obroty i nie redukuje biegow podczas jazdy. czy przyczyna moze byc tps czy cos innego?
dzieje sie tak tylko podczs gdy auto jest na biegu czyli D. na P lub N po wcisnieciu gazu kreci sie do samego konca a na D tak jakby cos blokowalo i nie chce jechac tak jak powinien(przy wcisnietym gazie w podloge brak reakcji i przyspieszenia)prosze o podpowiedzi.
gufer-posepny - |3 Paź 2009|, 2009 15:32
Przyczyn może być wiele . Lewizna w dolocie , uszkodzony któryś z czujników . Uszkodzona instalacja elektryczna silnika ( jeśli nie była wymieniana to raczej to ) .
1Bodzio - |3 Paź 2009|, 2009 19:06
Pewnie skrzynia w trybie awaryjnym ( jest tylko III bieg na D).
konradow - |3 Paź 2009|, 2009 21:46
a jezeli skrzynia jest w tym trybie awaryjnym to co nalezy zrobic by zaczela dzialac poprawnie? apropo wiazki to obie(silnika i skrzyni) zostaly wymienione w zeszlym roku na jesien
1Bodzio - |3 Paź 2009|, 2009 22:13
Najlepszym wyjściem na początek byłoby zczytanie błędów z kompa. Byłoby od czego zacząc. Można też zresetowac kompa poprzez odpięcie klemy na kilka minut, i zobaczyc czy będzie poprawa (chociaż chwilowa). Z tym że reset skasuje również błędy zapisane w kompie. Takie zachowanie auta może też wynikac z uszkodzenia jakiegoś czujnika silnika, tak że tryb awaryjny skrzyni to nie jest jedyna możliwa przyczyna. Tak że jak Masz gdzie , to zczytaj błędy. Jak z tym będzie kłopot to zrób reset.
A nie błyska Ci przypadkiem kontrolka OD/OFF ?
konradow - |4 Paź 2009|, 2009 13:03
nie, kontrolka OD/OFF nie blyska jak na razie.
1Bodzio - |5 Paź 2009|, 2009 20:40
Napisz może jeszcze jak zachowuje się skrzynia w każdej pozycji wybieraka.
konradow - |8 Paź 2009|, 2009 20:04
skrzynia na 1 i 2 zachowuje sie tak samo jak na D czyli brak "ciągu", nie wkreca sie wogole na obroty nawet przy pedale gazu wcisnietym w podloge. jednak cos sie zaczelo wyjasniac w tej sprawie. polecono mi aby odpiac przeplywomierz i sprawdzic jak auto sie zachowuje i rzeczywiscie byla poprawa ale nie do konca. moze wiec przeplywomierz jest do wymiany? zasugerowano mi jeszcze czujnik polozenia walu korbowego czy cos takiego. sprawdze to tez i jak sie uda to wymienie obie czesci jak najszybciej, moze wkoncu bedzie mozna normalnie pojezdzic.
Struna - |8 Paź 2009|, 2009 20:18
wiązka panie - wiązka jak nic.
konradow - |8 Paź 2009|, 2009 20:25
ale wiazka byla wymieniana jak juz wyzej napisalem. czy to mozliwe aby tak szybko cos z nia sie znowu stalo?
Struna - |8 Paź 2009|, 2009 20:31
skąd masz tą wiązkę ?
Adam_2000 - |8 Paź 2009|, 2009 20:33
Słuchaj Struny, dobrze prawi - elektryka na 97.34%
gufer-posepny - |8 Paź 2009|, 2009 20:40
TO się stało na nowej wiązce tak nagle ? czy było odrazu na niej . dodam ze jak tą gumę dolotu nie mialem założoną czyli nieszczelność na drodze przepływomierz reszta silnika to zapomnij o wkręceniu silnika na obroty .
Adam_2000 - |8 Paź 2009|, 2009 20:48
Gufer, ale konradow opisuje raczej sytuację, kiedy po włączeniu napędu następuje jakby blokada silnika - drży, trzęsie się, reakcja na pedał gazy jakby odwrotna...
To typowy przykład błędów w sterowaniu skrzynią, wynikający ze zwarć/niekontaktów na trasie ECU-ASB. Najczęściej zaczyna się to tylko "na mokro" - po deszczu, jesienią, itp.
konradow - |8 Paź 2009|, 2009 20:53
| Struna napisał/a: | | skąd masz tą wiązkę ? |
wiazke zrobil moj mechanik/elektryk okolo roku temu, gdyz wedy tez mialem problemy z asb, ktore opisywalem na tym forum
[ Dodano: |8 Paź 2009|, o 20:54 ]
| gufer-posepny napisał/a: | | TO się stało na nowej wiązce tak nagle ? |
nowa wiazke mam od prwie roku wiec tak nagle to sie nie stalo
[ Dodano: |14 Paź 2009|, o 19:22 ]
nie wiem czy to ma jakis zwiazek z powyzszym problemem ale ostatnio to nie chcial nawet odpalac jakby nie bylo doplywu pradu do cewki a nieraz zapalil normalnie
[ Dodano: |15 Paź 2009|, o 16:26 ]
problem z odpalaniem zostal juz rozwiazany. kable gdzies przy module do cewki byly do niczego. przeplywomierz tez zostal wymieniony i troche sie poprawilo chociaz czasem zdarza sie ze skrzynia ma takie objawy jak opisalem na poczatku, nie wiem co mozna jeszcze zrobic aby wszystko bylo ok???
|
|