| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Coś trze w tylnym prawym kole
kieedro - |19 Wrz 2009|, 2009 13:52 Temat postu: Coś trze w tylnym prawym kole Witam mam taki problem... od jakiegos tygodnia coś trze w tylnym kole początkowo myslałem ze może klocki sie skończyły wiec je wymieniłem jednak to nic nie dało... co jest temu winne cylinderek czy coś innego ??
Pierre - |19 Wrz 2009|, 2009 15:42
1. Jak wymieniałeś klocki to oblukałeś wsio??
2. Jaki cylinderek??? Tam nie ma takowych. Chyba że zacisk sie zatarł
3. Opisz dokładniej objawy - unieś dupkę autka pokręć kołem i zlokalizuj tarcie, popróbuj ewentualnie kołem na boki poruszać i góra dół w celu zlokalizowania ewentualnych luzów.
A może tarcie=szumy i łożysko umarło?
Hmmm - to auto z avatarka to niby '95?
kieedro - |19 Wrz 2009|, 2009 18:16
Pierre,
ad1 przy wymianie klocków wszystko było ok... przynajmien nic nie zauważyłem
ad2 pokickało mi sie ze zaciskiem...
ad3 wg mnie to cos z z hamulcami bo po dłuższej jeździe jak wychodze z samochodu to z tego koła cos smierdzi i az ciepłem wali.... felga w porównaniu do reszty jest strasznie ciepła...
i tak jak mówiłem bardziej wyglada mi to na jakieś tarcie a nie szumy....
| Pierre napisał/a: | | Hmmm - to auto z avatarka to niby '95? |
nie to mój stary MKII heh
Pierre - |19 Wrz 2009|, 2009 18:23
| Cytat: | | ad3 wg mnie to cos z z hamulcami bo po dłuższej jeździe jak wychodze z samochodu to z tego koła cos smierdzi i az ciepłem wali.... felga w porównaniu do reszty jest strasznie ciepła.. |
No i chyba jasne, sprawdzić ręczny czy odbija jeżeli tak to kupić reparaturki zacisków wymienić po rozczyszczeniu tłoczków i bedzie gicio. A jak ręczny nie odbija to naprawić, było w warsztacie opisane jak i co. Pzdr.
kieedro - |7 Gru 2009|, 2009 19:02
może komuś sie przyda jeśli takie objawy będą proszę wymienić łożysko...
|
|