Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Schemat podciśnień w 2,0 16V

ford2fast - |17 Wrz 2009|, 2009 13:24
Temat postu: Schemat podciśnień w 2,0 16V
Do kolektora ssącego , a dokładniej w okolicy VISa są podłączone cztery gumowe (nie licząc podciśnienia do wspomagania hamulców) wężyki podciśnieniowe :)
Jeden do samego siłownika VIS , a pozostałe trzy do troszkę grubszych króćców
Byłbym wdzięczny za informację do czego są one podłączone , być może ważne jest również w jakiej kolejności 8)

Domyn0 - |2 Maj 2010|, 2010 20:30

Jak sciagałem i siebie ostatnio VIS to widziałem, że kolejnośc w podłaczenia w Visie raczej nei jest istotna. I tak jak mówisz jeden idzie do samego VIS'a a mianowicie steruje taką przepustnica w środku(nie pamiętam czy bespośrednio do VIS czy poprzez jakis zaworek), jeden idzie do pompy hamulcowej, jeden idzie do EGR, ale wczesniej poprzez jakis elektrozawór który tym steruje, i coś idzie jeszcze do kolejnego elektrozaworka, ale już nie miałem jak zlokalizować do czego dokładnie, no i na koniec jeszcze jedno podcisnienie do akumulatora obiegu powietrza, bo ta akurat też wymieniałem ostatnio. Ale na stronie UK Forda widziałem jest chyba jakiś schemat do podciśnień :P
gufer-posepny - |4 Maj 2010|, 2010 16:37

Jeden wężyk do elektrozaworu liniowego EGR , jeden do oparów paliwa . No i jeden do klapy zamkniętego obiegu klimatyzacji .

klapka bezpośrednio sterowana takim mieszkiem przez EZ