Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Brak kierunków i prędkościomierza

Aro - |9 Wrz 2009|, 2009 15:12
Temat postu: Brak kierunków i prędkościomierza
Nie wiem, czy dokonałem odkrycia, ale trochę mnie to zdziwiło.
Wczoraj wracałem z Wawy i w pewnym momencie przestał mi działac prędkościomierz. Zaraz sprawdziłem, czy mam czwarty bieg - nie miałem. W międzyczasie dopatrzyłem się, że nie mam też kierunków.
Dzisiaj doszedłem do tego, że bezpiecznik 20 zasila nie tylko kierunki i światło cofania (tak, jak to jest napisane w mądrych księgach), ale również przynajmniej impulsator w skrzyni, co jeszcze przy skrzyni - nie wiem.
Po wymianie ww bezpiecznika odzyskałem: prędkościomierz, 4-kę, komp. spalania, kierunki i cofanki.
Milszej usterki nie da się chyba wyobrazić :D

ford2fast - |9 Wrz 2009|, 2009 15:20

Może wiązka skrzyni biegów dotknęła wydechów ? :)
Jeżeli tak , znaczy źle ją zamocowano :roll:

Struna - |9 Wrz 2009|, 2009 16:15

zazwyczaj właśnie jak wiązka dotknie wydechu to się jara bezpiecznik i traci się migacze, w ASB 4 bieg i lockup, w tempomacie tempomat no i w mk1 prędkościomierz. No i wskazania kompa też nie robią bo one też z prądniczki ciągną sygnał.
pablo19 - |9 Wrz 2009|, 2009 21:29

Obadaj, czy wiąchę dobrze położyliśmy, chociaż w sumie po przykręceniu tej obejmy inaczej się jej nie da położyć więc powinno być olrajt, ale dla spokojności obadaj, bo nie zasnę ;)
Aro - |9 Wrz 2009|, 2009 22:23

pablo19 napisał/a:
dla spokojności obadaj, bo nie zasnę

Śpij spokojnie - skorek stoi pod balkonem i nie czuć spalenizny, jutro zajrzę na najazdówce, ale na pewno jest dobrze.