| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Gorąco w kabinie BOA
sucre79 - |31 Sie 2009|, 2009 22:53 Temat postu: Gorąco w kabinie BOA Ostatnio zauważyłem zza radia delikatnie leci mi gorące powietrze do kabiny.
Nawiew mam całkowicie wyłączony i ustawione pokrętło na zimne powietrze.
Czy coś tam padło czy po prostu ten typ tak ma?
Z góry dzięki za podpowiedź.
Struna - |31 Sie 2009|, 2009 22:55
może się linki od klap przestawiły i nie domyka Ci klapy
LUTEK66 - |5 Wrz 2009|, 2009 12:16
Ja tez tak miałem ze na postoju przy rozgrzanym silniku do środka ładowało gorące powietrze. Podczas jazdy było ok a jak tylko zatrzymanie na światłach czy coś to od razu gorąco. Okazało się ze uszczelka gumowa na grodzi czołowej nie dochodziła do maski po jej zamknięciu i cale gorące powietrze znad silnika ładowało się do środka. Sprawę załatwił kawałek starej uszczelki drzwiowej ze szrotu i już problem z głowy. Żeby sprawdzić czy Twoja uszczelka dochodzi posmaruj ją olejem i zamknij maske. Potem otwórz i sprawdź ślad oleju na spodniej części maski. Chyba wszystko. Pozdrawiam.
bingo - |5 Wrz 2009|, 2009 15:13
pamiętajcie, ze nagrzewnica jest w środku auta, przepływ przez nią jest ciągły. Jak wyłączycie wentyl, to przepływ powietrza jest grawitacyjny i może niewielka ilość nagrzanego powietrza z nagrzewnicy wchodzić do srodka auta. Szczególnie, że auta mają swój wiek i uszczelnienia klap są już nie do kńca w 100% szczelne.
LUTEK66 - |5 Wrz 2009|, 2009 19:01
nie wiem czy to odosobniony przypadek ale z tego co pamietam i sie orientuje to nie da sie calkowicie wylaczyc wentylatora nawiewu bo nawet na pozycji "0" wentylator minimalnie kreci
| bingo napisał/a: | | są już nie do kńca w 100% szczelne. |
zrodlo problemu latwo sprawdzic. Wystarczy wlaczyc zamkniety obieg powietrza Jesli cieplo przestanie leciec to swiadczy o tym co pisalem 2 posty wyzej. Jesli nadal cieple wtedy nieszczelna puszka z nagrzewnica. Pozdrawiam.
jaroz - |5 Wrz 2009|, 2009 19:56
| LUTEK66 napisał/a: | | to nie da sie calkowicie wylaczyc wentylatora nawiewu bo nawet na pozycji "0" wentylator minimalnie kreci | Da się. Jak pokrętłem od kierunku nawiewu (prawe pokrętło) przekręcisz na maxa w lewo (odwrotnie do kierunku wskazówek zegara).
LUTEK66 - |5 Wrz 2009|, 2009 20:16
a to nie jest czasem zamkniety obieg?
[ Dodano: |5 Wrz 2009|, o 20:30 ]
teraz tak mysle bo jesli scorek ma klime to pokretlo od nawiewu ma trzy pozycje w lewo, trzy w prawo i 0 na srodku. I tam jest zamkniety obieg wiec przekrecenie pokretla kierunku nawiewu na to kolko biale powoduje zamkniecie puszki wzgledem wentylatora a nie zatrzymanie jego pracy. Czy sie myle?
jaroz - |5 Wrz 2009|, 2009 20:46
Obieg ten (prawe pokrętło, w skrajnej lewej pozycji) powoduje CAŁKOWITE wyłączenie wentylatora.
A środkowe pokrętło reguluje prędkość na otwartym i zamkniętym obiegu
To dwie różne czynności.
bingo - |6 Wrz 2009|, 2009 12:37
lutek, tak, jak jaroz pisał - całkowite wyłaczenie wentylatora to ustawienie siły nawiewu na 0 i kierunku nawiewu na białą kropkę. I wtedy nie ma znaczenia, czy masz obieg zamknięty, czy otwarty - jezeli grzeje, to od nagrzewnicy.
jeżeli nie masz tak ustawionych pokręteł, to ciepło może iść również od silnika (wręcz jest to bardziej prawdopodobne, chyba że klapa nagrzewnicy jest już bardzo mocno uszkodzona i się nie domyka).
KubusWariat - |27 Lis 2009|, 2009 17:59
nie zgodzę się z Jarozem i Bingo. Te dwie pozycje pokręteł środkowego i prawego nie powodują zaniku prądu do prądniczki+wetzlatora, a tylko brak dopływu powietrza do niej. Wentyl w moim mkII kręci się mimo takiego ustawienia pokręteł, ucichnie to prawda - ale to tylko przytłumienie jego pracy
gufer-posepny - |27 Lis 2009|, 2009 18:05
ja w mk1 miałem że jak ustawiłem nawiew tylko na "pyszczek" to dopiero wentylator wyłączał się . w mk2 nie macałem . za to w oczatym jest na odwrót . jak zatrzymujesz się na światłach to wentylator przyśpiesza .
Struna - |27 Lis 2009|, 2009 18:08
| KubusWariat napisał/a: | Wentyl w moim mkII kręci się mimo takiego ustawienia pokręteł, ucichnie to prawda - ale to tylko przytłumienie jego pracy | to masz chyba zwalony stycznik przy pokrętle.
bingo - |27 Lis 2009|, 2009 18:14
| KubusWariat napisał/a: | | prądniczki | - do czego ?!? | KubusWariat napisał/a: | | a tylko brak dopływu powietrza do niej | - jaki brak dopływu powietrza ?!?
Wentyl ma się wyłączyć jak masz 0 na środku i na kropkę na prawym pokrętle. Jak tak się nie dzieje, to masz zonga.
| gufer-posepny napisał/a: | | za to w oczatym jest na odwrót . jak zatrzymujesz się na światłach to wentylator przyśpiesza . | - ale klimatronik, on ma sygnał z VSS, w MK2 nie ma klimatronika (z nielicznymi wyjątkami )
jaroz - |28 Lis 2009|, 2009 07:30
| KubusWariat napisał/a: | | nie zgodzę się z Jarozem i Bingo | Możesz się nie zgadzać Jest tak jak piszę i kropka Masz coś nie tak z Twoim Mk2, niestety...
[ Dodano: |28 Lis 2009|, o 07:32 ]
| bingo napisał/a: | w MK2 nie ma klimatronika (z nielicznymi wyjątkami | Bingo, jest to do zrobienia? Wnioskuję, że tak Ktoś (mam na myśli Ciebie) pojął by się tego? Jak szaleć to szaleć
gufer-posepny - |28 Lis 2009|, 2009 07:38
wymieniasz mieszalnik , montujesz HBC montujesz sterownik , panel trochę kabli i jest . tylo trzeba rozbebeszyć jakiegoś oczaka .
jaroz - |28 Lis 2009|, 2009 08:17
Gufer, ja w klimie nie kumaty Wolę żeby ktoś mi to zrobił...
gufer-posepny - |28 Lis 2009|, 2009 08:37
wstępnie będę opracowywał taką instalację . bo części są . trzeba się tylko tu i tam wpiąć z zasilaniem .
bingo - |28 Lis 2009|, 2009 13:04
| jaroz napisał/a: | | Bingo, jest to do zrobienia? | - tak | jaroz napisał/a: | | Ktoś (mam na myśli Ciebie) pojął by się tego? | - tak | gufer-posepny napisał/a: | | wymieniasz mieszalnik | - cały zespół nagrzewnicy | gufer-posepny napisał/a: | | montujesz HBC | - pikuś | gufer-posepny napisał/a: | | montujesz sterownik | - mała korekta teski, ale też pikuś
(pod warunkiem, że jest na zewnątrz | gufer-posepny napisał/a: | | panel | - najwięcej roboty i rzeźby, zalecam dostarczenie panelu i przedniej maskownicy od mk2 dużo wcześniej, by ładnie to wykonać | gufer-posepny napisał/a: | | trochę kabli | - oryginalna wiązka od zespołu nagrzewnicy + 2 kabelki do czujnika temp. przy wentylatorach + 2 kabelki do czujnika słońca | gufer-posepny napisał/a: | | i jest | - jeszcze czujnik temperatury oraz czujnik nasłonecznienie i wiazka nagrzewnicy.
[ Dodano: |28 Lis 2009|, o 13:05 ]
| gufer-posepny napisał/a: | | wstępnie będę opracowywał taką instalację | - dawno rozpracowane i wykonane ... i działa bez zarzutu
|
|