| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Zgrzyty z przedniego zawieszenia bądź hamulców
Przemko - |31 Sie 2009|, 2009 15:03 Temat postu: Zgrzyty z przedniego zawieszenia bądź hamulców Witam,
Od jakiegoś czasu przy cofaniu słyszę bardzo głośne zgrzyty od strony przednich kół, niestety nie mogę odnaleźć przyczyny tego hałasu. Dźwięk ten nie pojawia się za każdym razem, ale jak sie pojawia jest bardzo glośny, brzmi to jak tarcie metalem o metal, dodam, że niedawno wymieniałem klocki i tarcze - na poprzednich było to samo. Najczęściej jest przy skręconych kołach, próbowałem po podniesieniu szarpać, ale nie mogę znaleźć jakichś luzów, nie przeszkadza to ogólnie w niczym, ale jak się cofa to jak jakimś starym żukiem aż ludzie się oglądają
Może macie jakieś sugestie co to może być?
Pozdrawiam
Struna - |31 Sie 2009|, 2009 15:38
pęknięta spręzyna może być.
irek - |31 Sie 2009|, 2009 23:43
a nie czasem Ci się zaciera łozysko macpersona ? będzie trzeszczeć jak głupie
Darek_Police - |1 Wrz 2009|, 2009 00:29
u mnie miesiąc po przeglądzie też się to pojawiło. Nie mogę tego zlokalizować. Brzmi jak zgrzytanie, chrupanie. Takie CHRUP przy głębszym pochyle dziobu lub przy większym podniesieniu dziobu auta. Może amorki się zacierają?
Sprężyna to chyba nie, bo by padł na glebę.
Kevin Xy - |1 Wrz 2009|, 2009 00:30
przy peknietetym zwoju sprezyny nie pada na glebe
Przemko - |1 Wrz 2009|, 2009 08:28
Nie no to jest przeciągłe jęczenie metaliczne jak cofam, wg mnie to jest od hamulców, ale nie potrafię odgadnąć przyczyny, występuje jedynie przy cofaniu i najbardziej przy skręconych kołach. Tak jak pisałem, raczej nie ma to wpływu żadnego na auto ale strasznie irytuje bo auto brzmi jak pordzewiały zaporożec a nie porządna niemiecka limuzyna
|
|