| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Wygłuszeie Scorpiaka
bubekgroszek - |24 Sie 2009|, 2009 15:57 Temat postu: Wygłuszeie Scorpiaka Witam mój scorpiak przechodzi coś w stylu "Poturbowanych" parę ważnych rzeczy zrobiłem teraz przyszedł czas na podłogę. Zerwałem wszystko ze środka pospawałem podłogę przy progach ( dłoń wchodziła ) Teraz przyszedł czas na składanie, zostawiłem tylko dywanik wszystkie filce wywaliłem ( już do niczego się nie nadają ). Miałem plan żeby najpierw pomalować cała podłogę farbą chlorokauczukową potem zamiast tych filców wykleić podłogę matami bitumicznymi potem pianka taka jak pod panele i dywanik. Zastanawiam się tylko jakie właściwości ma ta mata czy wygłuszy mi podłogę lepiej od tego filcu. Może ktoś z was już to przechodził? jak to zrobić żeby było dobrze? dzięki za porady i sugestie.
gufer-posepny - |24 Sie 2009|, 2009 16:03
Raczej filc będzie lepszy ,
Cygan - |24 Sie 2009|, 2009 16:06
Kiedyś takie matofilce nasączane jakimś badziewiem widziałem na Allegro,chyba 50x100 cm.
pader - |24 Sie 2009|, 2009 17:10
| Cytat: | Mata jest pokryta
srodkiem antygrzybicznym ( nie gnije )
srodkiem uniepalniajacym (trudno palna )
srodkiem antyelektostatycznym |
http://moto.allegro.pl/it...ie_2m_x_1m.html
Darek_Police - |24 Sie 2009|, 2009 22:12
o, dobrze, że temat ruszony. Kasi muszę uno wyciszyć, bo powyżej 90 km/h czyni się akustyczna masakra. Wrażenia dźwiękowe sugerują niedomknięte drzwi.
A w Scorpio? Ostatnio przegoniłem ohaca po autostradzie z otwartym szyberdachem 160 na godzinę i ku mojemu zdumieniu było znośniej, niż w uno przy 110
Struna - |25 Sie 2009|, 2009 01:10
| Darek_Police napisał/a: | Ostatnio przegoniłem ohaca po autostradzie z otwartym szyberdachem 160 na godzinę i ku mojemu zdumieniu było znośniej, niż w uno przy 110 | bo scorpio może lajtem walić 160 a uno ostrzega już wcześniej że może by jednak sobie odpuścić
bubekgroszek - |25 Sie 2009|, 2009 12:01
Chyba 2 warstwy farby chlorokauczukowej kilka mam i filc będzie najlepszy bo z tego co się dowiedziałem te maty bitumiczne pochłaniają tylko rezonanse blacharki chyba że te maty z filcem jak kolega wyżej pisał.
|
|