Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - plastik drewnopodobny na konsoli

darkmen21 - |14 Lip 2009|, 2009 07:42
Temat postu: plastik drewnopodobny na konsoli
Kiedy w ostatnim czasie wzialem sie za wymiane zarówek w liczniku okazalo sie ze nie ja pierwszy rozkrecam moja skorupke...po zdjeciu tego ala drewienka okazuje sie ze zaczepy w kokpicie w okolicy radia, a takze nad zegarami i jeden z zaczepów kolo malego schowka sa pourywane, drewienko trzyma sie co prawda,bo ma liczne zatrzaski jeszcze, ale trzeszczenie na dziurach do prowadza mnie do pasji, nie wspominajac o odstającej czesci tego dreiwenka w okolicy zapalniczki.
Czy jest jakis sposób na zregenerowanie tych zaczepów, czy to juz kaplica>?

karollo82x - |14 Lip 2009|, 2009 07:49

witam
borykam się z podobnym problemem - u mnie zegary trzymają się na 1 zaczepie :)
najprościej to wymiana dechy na taką z zaczepami - lub jakaś kombinacja z regeneracją zaczepów na obecnej - blaszki, zaczepki co tam komu przyjdzie na myśl

darkmen21 - |14 Lip 2009|, 2009 07:55

tylko obawiam sie ze zmiana calej deski to po I kupa roboty, a po II moze z tego wyjsc jeszcze wieksze trzeszczenie na nierównościach, ktorych w polsce nie brakuje...
gufer-posepny - |14 Lip 2009|, 2009 08:06

darkmen21 napisał/a:
tylko obawiam sie ze zmiana calej deski to po I kupa roboty, a po II moze z tego wyjsc jeszcze wieksze trzeszczenie na nierównościach, ktorych w polsce nie brakuje...

ja miałem wszystkie zaczepy pourywane i nic nie trzeszczało . Wymieniłem dechę która się niemal złamała , nowe drewno i spokój . Wyjątkowo sztywne . Także da się .

darkmen21 - |14 Lip 2009|, 2009 08:47

czyli najlpiej kupic nowy ten plasti-drewno??
karollo82x - |14 Lip 2009|, 2009 09:35

darkmen21 napisał/a:
czyli najlpiej kupic nowy ten plasti-drewno??

skoro masz połamane zaczepy deski to po co koledze nowe drewienko
a wymiana deski nie jest jakaś bardzo trudna - trudno to dostać niepołamaną deche :)

gufer-posepny - |14 Lip 2009|, 2009 20:30

Dlatego warto oglądać dechę . Przeważnie koło radia popękana .Ale sprawna decha sztywniejsza .