| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Blokada kierownicy
gunia - |6 Maj 2009|, 2009 19:57 Temat postu: Blokada kierownicy Już od dłuższego czasu mam problem z odblokowaniem kierownicy, zawsze mi się włącza jak wychodzę z auta, później nie mogę jej wyłączyć męczę się parę minut, dziś blokada przeszła samą siebie, pod praca siedziałam prawie pół godziny i nie mogłam odblokować myślałam że połamię kluczyk, wina jest w kluczyku czy w stacyjce a może w tym i w tym, jak sobie z tym poradzić?
pader - |6 Maj 2009|, 2009 19:59
A może problem pojawia się przy skręconych kołach?
gunia - |6 Maj 2009|, 2009 20:03
Może delikatnie skręcone dzisiaj były, ale i na prostych też jest problem.
Marcin - |6 Maj 2009|, 2009 20:05
U mnie też był ten problem, dałem stacyjkę do regenracji i objawy ustąpiły. Nie mam pojęcia co zostało zrobione, ale teraz działa jak należy.
pader - |6 Maj 2009|, 2009 20:06
To jak pojawi się ten problem kolejny raz to spróbuj przekręcić kierownicę i w tym samym czasie przekręcaj kluczyk.
gunia - |6 Maj 2009|, 2009 20:16
| Marcin napisał/a: | | U mnie też był ten problem, dałem stacyjkę do regenracji i objawy ustąpiły. Nie mam pojęcia co zostało zrobione, ale teraz działa jak należy. |
No to i ja tak zrobię, bo znajomy mówił że mógł zajeździć się już kluczyk, ale nie wygląda na taki. dzięki Marcin za pomoc w takim razie stacyjkę oddam do naprawy, bo zawału można dostać z tą blokadą, mama boi się nim jeździć że blokada w czasie jazdy się włączy
ford2fast - |6 Maj 2009|, 2009 21:53
| gunia napisał/a: | mama boi się nim jeździć że blokada w czasie jazdy się włączy |
W czasie jazdy blokada się nie włączy
A stacyjkę napraw jak najprędzej , dopóki dajesz jeszcze radę przekręcić kluczyk
Struna - |7 Maj 2009|, 2009 09:41
miałem to samo, regeneracja stacyjki ( ja akurat sam to zrobiłem ) pomogła.
|
|