Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Śrubki, plastiki, pierdołki... skąd to brać?

Nailee - |29 Mar 2005|, 2005 11:18
Temat postu: Śrubki, plastiki, pierdołki... skąd to brać?
Witam
Ostatnio bawię się trochę ze środkiem mojej Skorupy i co chwilę gubi się jakaś śrubka czy wkręt, albo plastik przestaje trzymać.
I moje pytanie - skąd bierzecie takie rzeczy? Oryginalnych wkrętów do Forda chyba się nie kupi :) , z plastikami podobnie. Stosujecie coś zamiennie? Czy plastiki są może standardowe i pasują z innych aut?
Nie chcę już płakać za każdą śrubką, która wpadnie w trawę ;)

Struna - |29 Mar 2005|, 2005 11:39

castorama albo sklep żelazny i śrubki dobierzesz a plastikowe kołeczki itp też idzi edobrać z innych aut - wejdź do motoryzacyjnego - z pewnościa coś znajdziesz.
Struna - |29 Mar 2005|, 2005 11:46

cepelię mozna zawsze wykonać z jakiegoś poldolota czy WV :)
Księgowy - |29 Mar 2005|, 2005 12:42

Takie różne małe sapinki i zatrzaski to można oryginalne fordowskie kupić.
Jakiś czas temu kupowałem zastzaski do listwy co przy pogu przez długość samochodu idzie. 6 szt 9 zł.

Struna - |29 Mar 2005|, 2005 13:55

no to bez sensu nawet kombinować :)
mmmk - |29 Mar 2005|, 2005 14:51

moj kolega kiedys kupowal jakas zaslepke do fiesty. oryginal ale trzeba bylo zamawiac. cena kolo 3 zl i nawet zaliczki nie musial zostawiac :mrgreen:
pozdrawiam
maciek

youngman - |30 Mar 2005|, 2005 14:30

Uhh..ostatnio chcialem kupic niby orginalne zaroweczki ktore podswietlaja pokretla od ustawienia swiatel, pokretla od nawiewu, oraz przelacznika swiatel...takie malutkie zieloniutkie zaroweczki...koszt w w sklepie forda w grodzisku mazowieckim to....32zł za sztuke!!! :( szukam dalej po innych sklepach ale nie moge dostac :(
KOREK - |30 Mar 2005|, 2005 14:42

za takie żaróweczki, ale białe, do mojego poprzedniego Scorpiona, 3 miesiądce temu płaciłem 2 zł za szt.
Pomalowałem je delikatnie taką zieloną farbką do malowania po szkle ( mała butelaczka - ok 4-5 zł )
efekt : "fabryczna zieleń podświetlania"

marcys - |30 Mar 2005|, 2005 15:12

ja ostanio pare tego typu rzeczy wycyganilem od Kevina przy okazji wiekszej przesylki. ALbo czasem zajrze do znajomka na szrocie i jak jest jakis kompletny w miare fordzik to srubokret w dlon i.. do boju. za pifko a glownie friko + troche wlasnej pracy i masz juz pare rzeczy. srubki sie dobierze ( to bardziej schowane) a plastikowych kołków mnostwo w kazdym sklepie moto. a tak wogole to nie wiedzialem ze jest ktos na forum co tak blisko mnie mieszka:)) i nawet autka mamy jednakowe :D :D