Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Przepływomierz

Wojtas Sł - |24 Mar 2005|, 2005 17:45
Temat postu: Przepływomierz
Ostatnio strzelił mi gaz i co za tym idzie odpadł dekielek w przepływomierzu, wkurzyłem się co nie miara, ledwo udało mi się to je dostać (dzięki SPEEDO :D ), a tu masz pierdut i dekla nie ma. Jak myślicie można ten dekielek jakoś skleić i czy po tej operacji przepływomierz będzie działał?
grzegorz - |24 Mar 2005|, 2005 21:03

Ja dorobiłem sobie nowez 2 milimetrowej blachy aluminiowej.Zobacz tylko czy nie pokrzywiły się ośki.
Matth - |24 Mar 2005|, 2005 22:17

Witam
Ja tam kleje ta pokrywke:) i dziala ladnie tylko trzeba uzyc dobrego kleju czyli niezbyt twardego najlpieje elastycznego, obecnie mam sklejone to taka uszczelka w plynie... dobre to firmy SOUDAL wytrzymuje od -65 do + 250:D:D:D czyli elegancko i do tego jest szczelne i elestyczne ale mozna uzyc silikonu lazienkowego... Tylko koniecznie trzeba pamietac aby uszczelnic rowniez ten kanal od wolnych co jest z boku przeplywomierza i nie umieruchoimic tej ruchomej klapki klejem... no i lepiej tego nie skrecac za mocno bo jak znowu strzeli to pognie przegrode a nie wywali dekielka u mnie sluzy on za klapke bezpieczenstwa po strzale ewentulanym zakaldam ja i prowizorycznie uszczlenim tasmexem zeby na gazie dojechac do domu... sorki ze tak dlugio:)
pozdrawiam

Struna - |25 Mar 2005|, 2005 13:32

ale to usuń przyczynę strzałów bo się będziesz tak bujał co chwila z klejeniem itp.
Wojtas Sł - |25 Mar 2005|, 2005 19:10

W tym cały prblem, że już nie mam pomysłów jak to usunąć. Wymienione przewody, świeczki, palec rozdzielacza, kopułka i dalej strzela. O regulacji gazu już nie wspomnę, aaaa zawory też były regulowane... :x
Struna - |25 Mar 2005|, 2005 21:35

nieszczelnośći ? za długie węże gazowe - nierówne długości węży, za słaby reduktor...
Wojtas Sł - |31 Mar 2005|, 2005 21:11

Zaciekawiło mnie, czy możesz mi dokładnie opisać, które węże gazowe??? I jak sprawdzić czy nie za słaby reduktor...
Struna - |1 Kwi 2005|, 2005 16:03

a ile tych węży gazowych masz ? od reduktora do geristra i potem do mikserów - innych nie ma. a reduktor - - z tabliczki znamionowej odczytac moc.