| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Zderzak tył MKIII z parktronem vs bez jak różnica?
buku - |16 Mar 2009|, 2009 08:33 Temat postu: Zderzak tył MKIII z parktronem vs bez jak różnica? Gość mi na parkingu w zderzaku dziure zrobił. Umówiłem się że zostawie auto w serwisie a on pokryje fakturę. Pytanie brzmi czy jest jakaś różnica pomiędzy oryginalnym zderzakiem z parktronem a bez niego, czy wycięcie dziur pod parktron daje to samo co juz z takimi dziurami ,czy moze dziury w oryginalnym są jakies inne?.Chciałbym uniknąc lepienia czujników na jakims silikonie , więc jeżeli otwory w oryginale to nie to samo co ich wycięcie w normalnym zderzaku koroną to będę obstawał przy zamówieniu już takiego zderzaka z dziurami. Proszę o szybką odpowiedź bo mam dzisiaj wizytę w tym warsztacie.
buku - |16 Mar 2009|, 2009 08:57
Dzieki Speedo. Co prawda instukcji to ja zadnej mu nie dam bo nie mam, a czujniki będę przekłdał swoje ze starego zderzaka.mam nadzieje ze są "przekładalne" tzn że da sie bez uszkodzenia zdemontowac w starym i zamontowac w nowym?
ford2fast - |16 Mar 2009|, 2009 09:20
Sądzę , że to powinno pomóc
| fiebik napisał/a: | w jednym cossim miałem fabrycznie, w drugim dokładałem oryginała.
w obydwóch czasem (ok. raz na 2-3 miesiące) zaczyna fiksować, alarmuje żółtym bez potrzeby (bez powodu). wtedy odłączam wtykę od sterownika na 5 minut i po podłączeniu z powrotem, działa już elegancko.
poza tym mankamentem jestem baardzo zadowolony z ich sprawności i skuteczności, są bardzo czułe i przydatne.
http://www.dutar.pl/~dutar/SCORPIO/FOTO/200803A0/
w linku masz fotki poglądowe oryginalnego zestawu i miejsca mocowania czujników. |
fiebik - |16 Mar 2009|, 2009 10:11
nie mogę odżałować, że nie dopilnowałem mechaniora, który po zamontowaniu zestawu, instrukcję wyrzucił, po części za moją zgodą
po robocie zadzwonił do mnie poinformować, że gotowe i jednocześnie zapytał czy może wyrzucić karton i resztę pozostałych po zestawie śmieci, no i sie zgodziłem - nie pomyślałem, że instrukcja to dla niego też "śmieciem" będzie.
Rafał A.(antek) - |16 Mar 2009|, 2009 10:15
w MC jest instrukcja montazu przecie... nie wiem czy taka sama jak w zestawie ale jest.
buku - |16 Mar 2009|, 2009 10:20
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | w MC jest instrukcja montazu przecie... nie wiem czy taka sama jak w zestawie ale jest. |
Mógłbys Printscreena podesłac na [email protected] ? Jade tam zaraz po pracy więc nie mam teraz dostępu do Mxx
Rafał A.(antek) - |18 Mar 2009|, 2009 00:33
sorka nie siedzialem przy kompie.
|
|