| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektro-Gadżet-Lab - radio z serii mfd 1
R.e.x__79 - |15 Mar 2009|, 2009 18:08 Temat postu: radio z serii mfd 1 Mam radio z navi w scorpio. radio z serii mfd 1. znalazłem płytke z mapa i wrzuciłem. wszystko niby jest ok ale jest tak jakby nie mogło sie połaczyc z satelitami. Czy takie radio to tylko kwestia podłączenia w aucie i już ma dzialac czy jest jakis dodatkowy patent żeby chodziło navi (jakiś moduł, antena itp) bo nie wiem i jestem noga w tej kwestii.
PS. Radio nie jest fabrycznie montowane. a i jak się włączy mapę to pokazuje ze jest w miejscowości Przeworsk k/Rzeszowa a ja jestem 200km od tego miejsca i gdy jadę to nie przesówa się wskaźnik położenia ani nic. Poprzedni właściciel mieszkał właśnie tam więc podejrzewam ze jemu działało.
Help plisssssssss
ford2fast - |15 Mar 2009|, 2009 20:39
Bez anteny GPS nie da rady
Podobnie bez uczciwego podłączenia potrzebnych sygnałów z impulsatora i czujnika wstecznego
[ Dodano: |15 Mar 2009|, o 20:41 ]
| R.e.x__79 napisał/a: | | gdy jadę to nie przesówa się wskaźnik położenia ani nic |
Radyjko przecież wróżką nie jest , bez odpowiednich danych nie powie Ci gdzie jesteś
R.e.x__79 - |16 Mar 2009|, 2009 07:10
thx za info. trzeba to zakupić podłączyc , załozyc i powinno śmigac czy się mylę ??
__Robert__ - |16 Mar 2009|, 2009 21:45
Warto spróbować, wielką kasę to nie kosztuje.
ford2fast - |16 Mar 2009|, 2009 22:03
| R.e.x__79 napisał/a: | | thx za info. trzeba to zakupić podłączyc , załozyc i powinno śmigac czy się mylę ?? | Jak oprócz anteny podłączysz jeszcze resztę sygnałów , będzie
|
|