| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - mk II a mk III
szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 00:39 Temat postu: mk II a mk III Na wstepie się przywitam ze wszytskimi bo to mój pierwszy post na tym forum Długo trwało zanim tu zawitałem choć włascicielem forda scorpio jestem juz od jakiegoś czasu
Mam taki o to problem, jakieś dwa tygodnie temu koleś puknał mnie tył (bez skojarzeń) i chciałem kupić częsci na własną ręke by znajomy mechanik mi to poskładał jako że nie jest to jakieś wielkie uszkodzenie. Tylko tu pojawił sie problem z tymi Mk2 i Mk3 w czym sie w ogole nie orientuje. Nie wiem sam jaką mam wersje i co trzeba kupić a co może pasowałoby z jednego i drugiego. I teraz moje pytanie, czym różnia sie te dwie wersje a dokładnie kombi?? Mam do kupienia w sumie zderzak, klape tylną i lewa lampe z tylu. Czy moge wsadzić od jakiejkolwiek wersji czy musze od swojej?? Nie wiem co jest potrzebne w okresleniu czy to mk2 czy mk3 ale podejrzewam, że rok produkcji, moj to 29.11.1995. Z góry dzięki za pomoc!
Rafał A.(antek) - |10 Lut 2009|, 2009 00:48
95 wg forda jest to mk3 juz. Według podziału na allegro to jest mk2 wazny jest rocznik.
Musisz szukac głownie zderzaka od swojej wersji, a najlepiej wszystkiego bo czesci do twojej wersji jest duzo i tanio
ford2fast - |10 Lut 2009|, 2009 00:49
Posiadasz MkIII
Lampa ta sama
Klapa troszkę się różni , ale da się założyć
Zderzak całkowicie inny
szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 02:37
to rozumiem, że Mk3 to wieloryb a Mk2 to jeszcze kanciak? dobrze analizuje? ;p
Struna - |10 Lut 2009|, 2009 03:31
no prawie, mk2 to już nieco mniejszy kanciak, tzw. przejściówka. Ale wizualnie podobne do mk1. mk3 to wieloryb.
szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 16:07
a moze ktos wie gdzie w poznaniu lub okolicy mozna dostac te czesci?? bo na wysylki z ronych czesci polski nie chce mi sie czekac
irek - |10 Lut 2009|, 2009 17:23
| szczuras napisał/a: | | a moze ktos wie gdzie w poznaniu lub okolicy mozna dostac te czesci?? |
uderz na PW do koleżanki Anety, jak ma to będziesz mieć na miejscu
szczuras - |13 Lut 2009|, 2009 12:19
| irek napisał/a: | | uderz na PW do koleżanki Anety, jak ma to będziesz mieć na miejscu |
dzieki, osobiscie nie miała ale pomogła mi zorganizować dzieki wielkie
|
|