Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - mk II a mk III

szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 00:39
Temat postu: mk II a mk III
Na wstepie się przywitam ze wszytskimi bo to mój pierwszy post na tym forum ;) Długo trwało zanim tu zawitałem choć włascicielem forda scorpio jestem juz od jakiegoś czasu :)

Mam taki o to problem, jakieś dwa tygodnie temu koleś puknał mnie tył (bez skojarzeń) i chciałem kupić częsci na własną ręke by znajomy mechanik mi to poskładał jako że nie jest to jakieś wielkie uszkodzenie. Tylko tu pojawił sie problem z tymi Mk2 i Mk3 w czym sie w ogole nie orientuje. Nie wiem sam jaką mam wersje i co trzeba kupić a co może pasowałoby z jednego i drugiego. I teraz moje pytanie, czym różnia sie te dwie wersje a dokładnie kombi?? Mam do kupienia w sumie zderzak, klape tylną i lewa lampe z tylu. Czy moge wsadzić od jakiejkolwiek wersji czy musze od swojej?? Nie wiem co jest potrzebne w okresleniu czy to mk2 czy mk3 ale podejrzewam, że rok produkcji, moj to 29.11.1995. Z góry dzięki za pomoc!

Rafał A.(antek) - |10 Lut 2009|, 2009 00:48

95 wg forda jest to mk3 juz. Według podziału na allegro to jest mk2 :D wazny jest rocznik.
Musisz szukac głownie zderzaka od swojej wersji, a najlepiej wszystkiego bo czesci do twojej wersji jest duzo i tanio :)

ford2fast - |10 Lut 2009|, 2009 00:49

Posiadasz MkIII :)
Lampa ta sama :-D
Klapa troszkę się różni , ale da się założyć :):
Zderzak całkowicie inny :roll:

szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 02:37

to rozumiem, że Mk3 to wieloryb a Mk2 to jeszcze kanciak? dobrze analizuje? ;p
Struna - |10 Lut 2009|, 2009 03:31

no prawie, mk2 to już nieco mniejszy kanciak, tzw. przejściówka. Ale wizualnie podobne do mk1. mk3 to wieloryb.
szczuras - |10 Lut 2009|, 2009 16:07

a moze ktos wie gdzie w poznaniu lub okolicy mozna dostac te czesci?? bo na wysylki z ronych czesci polski nie chce mi sie czekac :)
irek - |10 Lut 2009|, 2009 17:23

szczuras napisał/a:
a moze ktos wie gdzie w poznaniu lub okolicy mozna dostac te czesci??

uderz na PW do koleżanki Anety, jak ma to będziesz mieć na miejscu

szczuras - |13 Lut 2009|, 2009 12:19

irek napisał/a:
uderz na PW do koleżanki Anety, jak ma to będziesz mieć na miejscu

dzieki, osobiscie nie miała ale pomogła mi zorganizować :) dzieki wielkie :)