| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - wariacje na temat ABS
tomaszek - |20 Gru 2008|, 2008 00:40 Temat postu: wariacje na temat ABS ano taka zagwozdka. od dwoch dni swieci mi sie kontrolka ABS i TCS co przeklada sie na to ze nie mam ABSu. kiedy uruchomie silnik kontrolki gasna . jest oki. mam ABS do jakiegos kilometra przejechanej drogi. potem zapala sie kontrolka ABS i juz nie mam:). bylem podlaczyc sie do wtyczki diagnostycznej i pokazalo blad 5059 cos z silniczkiem pompy ABS. zna sie ktos na tym? czy to jakas duperela z niekontaktujaca zlaczka czy tez pompa ABS do wymiany?. wszystkie uwagi nawet te nawiedzone mile widziane:)
fiebik - |20 Gru 2008|, 2008 13:23
tomaszek, przeczytaj cierpliwie do końca ten post http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=3449 szcególnie końcową jego część.
Rafał A.(antek) - |30 Gru 2008|, 2009 11:37
Pozwole wrzucic jednak słowo od siebie. Stawiam na uszkodzony modulator jednak. Naprawa albo wymiana na drugi sprawny.
Peterson - |7 Sty 2009|, 2009 21:32
Właśnie jestem po naprawie modulatora. Objawy identyczne jak u ciebie tomaszek.
Naprawa modulatora polegała na polutowaniu na nowo pinów gniazda oraz dwóch pinów od wtyczki silniczka. Co ciekawe przed lutowaniem miernik pokazywał że wszystko Ok.
Zakładając z powrotem modulator nie miałem przekonania że zadziała a tu o dziwo działa i śmiga pięknie. Cała operacja trwała może 1,5 godziny a ile teraz radości zważając na pogodę jaką mamy za oknem.
Struna - |8 Sty 2009|, 2009 00:27
niedowiarki
robkom - |8 Sty 2009|, 2009 10:33
90% przypadków z tymi objawami to chyba wina modulatora.. dokładniej pinów.
tomaszek - |8 Sty 2009|, 2009 11:32
Dziekuje panowie szlachta to bylo to badziewie /nie kontaktowalo gnazdo z jednym lutem na pinie/
|
|