| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Nie mogę odpalic
Gasnica - |4 Gru 2008|, 2008 09:58 Temat postu: Nie mogę odpalic No więc problem zaczął się od tego że byłem na wymianie klocków i regeneracji szczęk ham.
do domu wróciłem. Po jakichś trzech godzinach wsiadam do samochodu i nic. rozrusznik kręci ale nie odpala ani troche (nawet nie kaszlnie). Wskazówka dziwnie zbliżała się do końca paliwa, wobec czego karnisterek i na stacje. Wlałem 5l i dalej nic. Sprawdziłem zapłon. wszystkie świece dają iskrę na każdym przewodzie. Znajomy nawet próbował mnie zaciągnąc też nic.
Myśle że to coś z pompą paliwa. Może mechanicy uwalili jakieś przewody prądowe ??
Pytanka
1 Jak idą przewody zasilania pompy.
2 Jak najmniej inwazyjnie dobra się do Pompy paliwa (i gdzie ona jest )
3 Czy pod albo w okolicy tylnego zdeżaka idą jakieś przewody paliwowe albo prądowe od pompy
4 Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub stycznik od niej
5 czy z powodu braku paliwa mógło się cośzawiesi w pompie
Nie mam kanału i muszę to robi pod blokiem. Na lawete i mechaników na razie mnie nie stac. Troszkę już włożyłem w naprawę:) i na razie dosyc do następnej wypłaty
Z góry dzięki za sugestie
(chodzi o krokodyla)
Oli - |4 Gru 2008|, 2008 10:04
| Gasnica napisał/a: | | 2 Jak najmniej inwazyjnie dobra się do Pompy paliwa (i gdzie ona jest ) |
Pompę paliwa masz w zbiorniku paliwa - tzreba go zwalic aby sie dostac
| Gasnica napisał/a: | | 4 Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub stycznik od niej |
Jest czerwony guzior w okolicy zamka tylnej klapy - w plastyku - antywstrząsowy - moze "wyskoczył" i odciał pompę
| Gasnica napisał/a: | | 5 czy z powodu braku paliwa mógło się cośzawiesi w pompie |
Pompa jest chłodzona paliwem - więc jak jest jego brak - chodzi na sucho - puchnie i sie topi... Mogła sie skończyć
Gasnica - |4 Gru 2008|, 2008 10:06
| Oli napisał/a: | | Jest czerwony guzior w okolicy zamka tylnej klapy - w plastyku - antywstrząsowy - moze "wyskoczył" i odciał pompę |
Kurna zupełnie o nim zapomniałem. ide zobaczyc
EDIT:
To to dzięki, zapomniałem o najprostszej rzeczy. Dzięki serdeczne
kondzio508 - |4 Gru 2008|, 2008 10:06
w schowku prawdopodobnie jest bezpiecznik od pompy paliwowej moze sie zjarał ?
Adam73 - |4 Gru 2008|, 2008 10:08
| Gasnica napisał/a: | 1 Jak idą przewody zasilania pompy.
2 Jak najmniej inwazyjnie dobra się do Pompy paliwa (i gdzie ona jest )
3 Czy pod albo w okolicy tylnego zdeżaka idą jakieś przewody paliwowe albo prądowe od pompy
4 Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub stycznik od niej
5 czy z powodu braku paliwa mógło się cośzawiesi w pompie |
Ad1. we wiązce lewą strona przy drzwiach, a potem koło lewej tylnej lampy i przy tylnym zderzaku.
Ad2.Zdjąć cały bak (pompa jest w baku).
Ad3. Stanowczo tak ida przy tym bolcu zamka bagażnika.
Ad4. Tak w belce tylnej przy bolcu zamka bagażnika.
Ad5. Mogła sie zatrzeć.
Gasnica - |4 Gru 2008|, 2008 10:10
Bezpiecznik pod klapą skleroza . Dziękuje
Kevin Xy - |4 Gru 2008|, 2008 14:49
| Gasnica napisał/a: | | szczęk ham |
gdzie to ?? moze i ja bym zregenerowal ??
Oli - |4 Gru 2008|, 2008 15:49
| Kevin Xy napisał/a: | | Gasnica napisał/a: | | szczęk ham |
gdzie to ?? moze i ja bym zregenerowal ?? |
Struna - |4 Gru 2008|, 2008 15:50
moze w sierce
Mysza - |4 Gru 2008|, 2008 16:55
Kev, jedz. Tylko jak juz wystawią tę fakturę za regeneracje szczęk, to niech oddadzą stare części na wszelki wypadek
Gasnica - |4 Gru 2008|, 2008 20:36
Napisałem regeneracja bo inne słowo mi nie pasowało. Były zastane tłoczki i klocki nie odbijały z powrotem. Cały czas były lekko zaciśnięte przez co zjechały się do prawie zera. przez to nie było też ręcznego. i były całe zawalone syfem.
(regeneracja czytaj - rozebranie wyczyszczenie złożenie i coś tam jeszcze)
Mysza - |4 Gru 2008|, 2008 20:53
| Gasnica napisał/a: | | Były zastane tłoczki i klocki | tera juz nic nie kumam
kondzio508 - |4 Gru 2008|, 2008 20:55
Mysza, bo to chodzi o szczeki ino zaciski też z początku myslałem ze chodzi o szczeki hamulcowe takie jak są w malczanie
Gasnica - |4 Gru 2008|, 2008 21:22
Następnym razem napisze że robiłem tylne hamulce Czepiacie się szczegółów
Mysza - |4 Gru 2008|, 2008 21:25
kondzio508, toz z tego z Kevem kiepujemy od początku
Kevin Xy - |4 Gru 2008|, 2008 21:52
wlasnie- wszystko oki ale u nas szczek nie ma
ford2fast - |4 Gru 2008|, 2008 23:05
| Kevin Xy napisał/a: | | wlasnie- wszystko oki ale u nas szczek nie ma |
I górnej i dolnej brak ?
W tym wieku ?
[ Dodano: 2008-12-04, 23:06 ]
| Gasnica napisał/a: | | 4 Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub stycznik od niej |
Jest i bezpiecznik i przekaźnik
Przekaźnik R17 (zielono-fioletowy) w małej skrzynce bezpiecznikowej po stronie pasażera
gawełek - |27 Gru 2008|, 2008 14:44
Gaśnica ale pompę słychać jak pracuje. Myślisz że to pompa czy wiesz że nie działa?
Bo się okaże że robierzesz pół auta a to nie będzie to...
gufer-posepny - |28 Gru 2008|, 2008 10:47
Już kolega naprawił , a swoją drogą to czy nie było z tyłu bębnów kiedyś ? W tych 1,8 ?
A jak zacisków nie rozebrali na części pierwsze i nie wyczyścili to o kant stołu potłuc taką robotę . Zaraz znów się zatrze wszystko .
ford2fast - |28 Gru 2008|, 2008 10:55
| gufer-posepny napisał/a: | | czy nie było z tyłu bębnów kiedyś ? W tych 1,8 ? |
Nigdy w życiu
|
|