Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - Szarpie silnikiem.

robkom - |2 Gru 2008|, 2008 20:30
Temat postu: Szarpie silnikiem.
Wiem że było kilka tematów podobnych ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż jak robiłem uszczelki pod deklami to podczas wykręcania świec przy jednej mi pękła porcelana. Gość przedemną założył nowe platyny motorcrafta. No wieć wkręciłem 5 platyn i jedną zwykła motorcrafta od 2,9 12V. Jeździłem tak i nic się nie działo aż do dziś. Pojechałem do miasta zostawiłem auto pod skelpem, wracam odpalam i ten zaczyna szarpać, nie równo chodzi nawolnych, trzęsie się jak próbuje przyspieszyć gwałtownie. Nie mam testera więc nie wiem co mogło paść. Sprawdziłem EBJ, TPS, MAF, czujnik położenia wału i nic. wymieniłem tą jedną świecę na inne NGK i Motorcrafty i nic. Czy mogła paść cewka? jak to sprawdzić??
Struna - |2 Gru 2008|, 2008 21:30

cewka raczej mało prawdopodobne, obejrzyj świece czy nie mają przebić na porcelanie i na przyszłość wykręcaj świece na ciepłym silniku. Unikniesz niemiłych niespodzianek.
robkom - |2 Gru 2008|, 2008 21:39

Struna napisał/a:
cewka raczej mało prawdopodobne, obejrzyj świece czy nie mają przebić na porcelanie i na przyszłość wykręcaj świece na ciepłym silniku. Unikniesz niemiłych niespodzianek.
oki sprawdzę.

[ Dodano: 2008-12-03, 08:00 ]
tak się zastanwaim czy jakaś nieszczelność może powodować taką nierówną pracę... wszędzie sprawdzałęm szczelność oprócz połączeń gumowych rurek od wtryskiwaczy gazu do tych mosiężnych wkręconych w kolektor.

[ Dodano: 2008-12-03, 21:46 ]
jednak świece. 2 i 3 mają przebicie. czy zakładał te świece ktoś z Was? http://www.moto.allegro.p...m_dor15lgs.html

[ Dodano: 2008-12-03, 22:01 ]
UP