| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Diljema...
_Mu. - |12 Mar 2005|, 2005 13:18 Temat postu: Diljema... Elo.
Ostatnio zauważyłem, że grzechoczą mi panewki.
Takie przynajmniej mam wrażenie.
Początkowo sądziłem, że to zaworki klepią. Ale zdaje się, że to nie to.
Teraz sam nie wiem co robić - żeby się dobrac do wału i panewek (bo robienie samych panewek nie ma sensu) remontować silnik czy wymieniać go?
No i czy w ogóle dalsze inewstowanie w ten samochód ma sens? Muszę jeszcze zrobić blacharkę (jedna podłużnica z tyłu, nadkola, progi, miejsca, gdzie wchdzą . Z drugiej strony jak ten sprzedam a kupię inny - to cholera wie co tam będzie do roboty
Tlukas - |12 Mar 2005|, 2005 14:20
W robienie dołu silnika można sie raczej jeszcze pobawić. Nie wiem co prawda jakie to koszty panewki i szlif wału ale może warto. Gorzej z górą jak szlag trafi cylindry to albo złom albo drugi silnik. Ja w każdym razie musiałem swój motor przełożyć chociaż znalezienie nowego w dobrym stanie graniczyło z cudem (3 miesiące szukania wkońcu przyjechał z Niemiec) a o kosztach lepiej nie bede pisał:) Pozdrawiam
misio_23 - |12 Mar 2005|, 2005 17:17
Gdybyś musiał zmieniać silnik to zobacz u nich :
http://allegro.pl/show_item.php?item=44516365
ale remont dołu będzie pewnie tańszy.
| Cytat: | | No i czy w ogóle dalsze inewstowanie w ten samochód ma sens? | to już tylko Twoja decyzja ale życzę powodzenia
mmmk - |13 Mar 2005|, 2005 06:11
wedlug mnie zalezy wszystko od tego czy lubisz sie z tym samochodem. ja w moja scorupe wlozylem duuuuuuuzo kasy ale w koncu sie go pozbywam i kupilem 2 lata mlodsza. ale prawda jest taka,ze zrobilem to z 2 powodow(1 osobisty )2 nie lubie tego akurat scorpio.
pozdrawiam
maciek
youngman - |13 Mar 2005|, 2005 15:55
W razie czego nie polecam tej firmy co kolega Misio podal. Kupowalem od nich silnik do scorpio. Jeden bral wode litrami, nie wiedzieli czemu, to wymienili na drugi(z ktorego tez nie bylem zadowolony). Ogolnie robia ludzi w konia, a szef tej firmy to kawal wala. Kiedy juz pisalem na forum o tej firmie, mialem problem ze zdobyciem papierow od silnika i odzyskaniem swojego silnika. Dluuuga historia, wiec przestrzegam.
mmmk - |13 Mar 2005|, 2005 16:08
no z silnikami tak bywa. kupuja byle co za 30 do 50 euro w niemczech(widzialem taka fakture) tu pchaja za 1500zl albo i lepiej sami nie wiedzac co sprzedaja. ja kiedys kupilem silnik z innej firmy do tipo. byl beznadziejny, przegrzalem go po 2 tygodniach, wyremontowali w koncu dali gwarancje. osiagi?? 120 km/h to max a od 0 do setki ponad 1 minute(1.7D) a kolega kupil do fiesty zrobil ze 150 tys i jest zadowolony. slyszalem jeszcze plotki,ze jak kupuja do tych silnikow np pierscienie to komplet starcza im na 4 silniki. po co wymieniac wszystkie? tylko te rozwalone sie wymienia i skreca na starych uszczelkach........ale moze to tylko plotki.
pozdrawiam
maciek
p.s i temu ja przekladam swoj silnik ktory chyba juz znam do nowej budy zamiast kupic inny co wyszloby chyba troche taniej.(troche znaczy tylko gdyby nowy byl ok )
NO i najwazniejsze. silnik byl myty?? NIE PANIE CO PAN!!!!! a jak kiedys chcialem sie ich o cos zapytac to 10 min czekalem we mgle po myjce wysokocisnieniowej bo byl tak zajety myciem,ze nawet mnie nie wiedzial i nie slyszal.oczywiscie to nic nie oznacza oprocz tego ze klamia bo mycie silnika to w sumie nic zlego tylko po co to ukrywac??
|
|