| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Brak ssania i za niskie obroty, auto bez gazu, nowy EBJ
klasyk - |18 Wrz 2008|, 2008 19:52 Temat postu: Brak ssania i za niskie obroty, auto bez gazu, nowy EBJ Witam.
Przyszlo ochlodzenie i zaczely sie problemy. Po chlodnej nocy moj 2.0 16V z 95 r nie chce wspolpracowac, jak nalezy. Zimny odpala i gasnie a po rozgrzaniu (z uzyciem pedalu gazu) obroty utrzymuja sie na poziomie 650-700 obr/min w pozycji P. Wlaczanie sie wentylatora chlodnicy obniza je do wskazan rzedu 350-400 obr/min. Spalanie jest w normie, jazda przy wiekszych obrotach tez ok. Niedawno auto mialo zmieniane plyny (silnik, skrzynia) i przy tej okazji machanik pospial go do komputera. Jedyny blad to jaki pokazal komputer to regulator niskich obrotow. Wczoraj regulator wymienilem na nowy, zrobilem reset komputera i jazde adaptacyjna. Niestety zadnej poprawy. Przyjrzalem sie starej uszczelce. Zastanawiam sie czy jej fragmenty nie wpadly do otworow. Moze koledzy maja inne koncepcje ?
Struna - |18 Wrz 2008|, 2008 19:55
ja mam - sprawdź stan wiązki silnika.
klasyk - |18 Wrz 2008|, 2008 21:14
| Struna napisał/a: | | ja mam - sprawdź stan wiązki silnika. |
Wiazka wyglada bez zarzutu. Auto wlasnie przejechalo 80 000 km. Naturalnie moze wygladac swietnie i szwankowac. Jest jakies szczegolnie newralgiczne miejsce, ktore warto przejzec ?
irek - |18 Wrz 2008|, 2008 22:00
| klasyk napisał/a: | | est jakies szczegolnie newralgiczne miejsce, ktore warto przejzec ? |
od poczatku do końca
klasyk - |18 Wrz 2008|, 2008 22:09
| irek napisał/a: |
od poczatku do końca |
Narazie znalazlem "luzna" wtyczke wpieta w wiazke idaca nad chlodnica klimatyzacji. Wyglada tak, jakby kiedys byla z czyms polaczona. W nocy nie widac z czym.
Adam_2000 - |18 Wrz 2008|, 2008 22:12
Zostaw tę wtyczkę, weź się za skrzynki i wiązki.
To Cię na pewno nie minie
klasyk - |22 Wrz 2008|, 2008 19:21
Na szczescie obylo sie bez regeneracji wiazki. Przyczyna awarii byl nowozakupiony EBJ. Kolejny egzemplarz pracuje bez zarzutu.
Dziekuje za sugestie i pozdrawiam
|
|