| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Palące się kontrolki, płyn chłodniczy i spryskiwaczy
Jankes - |5 Wrz 2008|, 2008 19:13 Temat postu: Palące się kontrolki, płyn chłodniczy i spryskiwaczy Hej, chciałem dziś wymienić moduł ABS'u, ale jest to nie możliwe bez odkręcenia rurek hamulcowych, więc dałem sobie spokój, poskładałem wszystko tak jak było, ale dzieje się coś dziwnego, a mianowicie palą sie cały czas kontrolki w liczniku od płynu chłodniczego, spryskiwaczy i nie pokazuje w komputerku temperatury. W czym tkwi problem??
Z góry dzięki za pomoc.
Struna - |5 Wrz 2008|, 2008 19:14
| Jankes napisał/a: | | W czym tkwi problem?? | poruszałeś kablownią, a że wiązki są jakie sa to masz teraz karę
Jankes - |5 Wrz 2008|, 2008 19:16
| Struna napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | W czym tkwi problem?? | poruszałeś kablownią, a że wiązki są jakie sa to masz teraz karę |
eee tam, nie ruszałem wiązkami, bo w tej okolicy ich niema i raczej to nie wiazki bo trzy rożne rzeczy nie chodzą
Struna - |5 Wrz 2008|, 2008 19:17
| Jankes napisał/a: | eee tam, nie ruszałem wiązkami, bo w tej okolicy ich niema | ano właśnie jest wiązka podłużnicy a w niej idą kable do czujki sprysków, poziomu płynu i właśnie termometr.
Jankes - |5 Wrz 2008|, 2008 19:26
| Struna napisał/a: | | Jankes napisał/a: | eee tam, nie ruszałem wiązkami, bo w tej okolicy ich niema | ano właśnie jest wiązka podłużnicy a w niej idą kable do czujki sprysków, poziomu płynu i właśnie termometr. |
ale jakby zwarło kable, to by gasło, bo próbowałem czujnik od poziomu płynu chłodniczego zmostkowac(powinien zgasnąć) i nic.
Jankes - |5 Wrz 2008|, 2008 19:28
| Speedo napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | ale jest to nie możliwe bez odkręcenia rurek hamulcowych |
pierdoly, robilem to sam, noca, zima, przy latarce i zadnych rurek nie odkrecalem |
to wytłumacz jak, bo te rurki są dość sztywne i za chiny nie odegniesz tak zeby dojść i odkręcić.
[ Dodano: 2008-09-05, 19:29 ]
| Speedo napisał/a: | | zobaczy czy wszyskie masy podlaczyles do akumulatora |
nie ruszałem mas, zrobiłem po tym reset, ale dalej to samo
Rafał A.(antek) - |6 Wrz 2008|, 2008 01:19
| Jankes napisał/a: | | ale jest to nie możliwe bez odkręcenia rurek hamulcowych, |
Bzdury, nie opowiadaj takich rzeczy, jak speedo pisze, ja to robie po omacku.
| Struna napisał/a: | | ano właśnie jest wiązka podłużnicy a w niej idą kable do czujki sprysków, poziomu płynu i właśnie termometr. |
Tu tez bzdury czujki obie i termometr idzie wiazka swiateł,górą do skrzynki
| Jankes napisał/a: | | ale jakby zwarło kable, to by gasło, bo próbowałem czujnik od poziomu płynu chłodniczego zmostkowac(powinien zgasnąć) i nic. |
Nie wypinales dlugiej wtyczki ze skrzynki?
| Cytat: | | to wytłumacz jak, bo te rurki są dość sztywne i za chiny nie odegniesz tak zeby dojść i odkręcić. |
normalnie odginasz i juz, po wyjeciu stelarza.
Jankes - |6 Wrz 2008|, 2008 08:12
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | ale jakby zwarło kable, to by gasło, bo próbowałem czujnik od poziomu płynu chłodniczego zmostkowac(powinien zgasnąć) i nic. |
Nie wypinales dlugiej wtyczki ze skrzynki? |
nie, ale jakby gdzieś zabrakło masy to będą takie objawy??
[ Dodano: 2008-09-06, 08:18 ]
| Cytat: | | to wytłumacz jak, bo te rurki są dość sztywne i za chiny nie odegniesz tak zeby dojść i odkręcić. |
normalnie odginasz i juz, po wyjeciu stelarza.[/quote]
a to trzeba jednak wyjąc stelaż, ja próbowałem bez
Rafał A.(antek) - |6 Wrz 2008|, 2008 08:52
jak bez, to po co ci pisalem zeby demontowac nadkole i odkrecac stelaz?
Jankes - |6 Wrz 2008|, 2008 09:32
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | jak bez, to po co ci pisalem zeby demontowac nadkole i odkrecac stelaz? |
Ok, dziś będę z tym walczył, jak będę miał jeszcze jakieś zaskakujące pytanie to zadzwonię
kondzio508 - |6 Wrz 2008|, 2008 19:02
UP
Jankes - |6 Wrz 2008|, 2008 19:06
Sprawa wyjaśniona, moduł wymieniony, ABS i TCS weźcie chodzą tak jak powinny, a kontrolki żeby nie pomoc telefoniczna Rafał A.(antek), nigdy bym na to nie wpadł, wielki dzięki Rafał. Okazało się ze wtyczka na podszybiu się poluzowała i nie kontaktowała.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Rafał A.(antek) - |12 Wrz 2008|, 2008 00:03
tia, a upierał sie przez telefon ze napewno jest dobrze...
Jankes - |12 Wrz 2008|, 2008 07:31
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | tia, a upierał sie przez telefon ze napewno jest dobrze... |
Ale ona optycznie była wpięta, jak z Tobą gadałem, dopiero później ją rozłączyłem przeczyściłem i mocno ścisnąłem aż zaczep załapał. Jeszcze raz Wielkie Dzięki
Struna - |13 Wrz 2008|, 2008 13:26
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | a upierał sie przez telefon ze napewno jest dobrze... | ten typ tak ma
krzysztof.CZK - |13 Wrz 2008|, 2008 20:42
Witam !
Podczepię się pod ten temat, gdyż co prawda nie w scorpio lecz w Mondeo, dziś po uruchomieniu paliły mi sie kontrolki ABS-u, TCS, kontrolka czerwona z literą P, i ! (hamulec ręczny , poziom płynu hamulcowego), bezpieczniki sprawdziłem są OK. 5 dni temu jeździłem i wszystko było OK. Dziś przy pierwszym uruchomieniu od razu się ten defekt pojawił. Zastanawiam się czy to nie efekt zawilgocenia i zwarcia. Robiłem reset nic to nie dało. Może, ktoś miał już do czynienia z takim defektem w mondeo 2.5 ben.
Jankes - |13 Wrz 2008|, 2008 20:45
masę sprawdź, ale wtyczki warto porozpinać i popsikać je Kontaktem, przynajmniej je zabezpieczy trochę przed wilgocią
|
|