| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Cossi i stuzkający wkład kata
Grześ - |25 Sie 2008|, 2008 18:15 Temat postu: Cossi i stuzkający wkład kata Witam,
Właśnie lewy kat mi zaczął stukać, jakby ktoś w środku cegówkę luźno umieścił. W zasadzie po dodaniu gazu, jak silnik schodzi z obrotów i lekko wibruje. Spadku mocy nie zauważyłem.
Pytanie do bardziej doświadczonych : co robić ????
1. olać
2. Wkręcić śrubkę, żeby nie stukało
3. Szukać nowego (używka)
4. Wyciąć i ew. wstawić - rurę czy coś innego ?
Czy przy takiej luźnej ceramice zachodzi obawa o przytkanie układu ? A może się samo wykruszy ?
Pzdrw.
Struna - |25 Sie 2008|, 2008 18:57
| Grześ napisał/a: | | 4. Wyciąć i ew. wstawić - rurę czy coś innego ? | i to jak najszybciej. U mnie katalizator spowodował ogromne spustoszenie i o mało co auto się nie zapaliło.
Grześ - |25 Sie 2008|, 2008 19:55
| Struna napisał/a: | | Grześ napisał/a: | | 4. Wyciąć i ew. wstawić - rurę czy coś innego ? | i to jak najszybciej. U mnie katalizator spowodował ogromne spustoszenie i o mało co auto się nie zapaliło. |
A co dokładnie się stało ???? I czy najpierw stracił moc ?
Pzdrw.
ford2fast - |25 Sie 2008|, 2008 20:09
| Struna napisał/a: | | Grześ napisał/a: | | 4. Wyciąć i ew. wstawić - rurę czy coś innego ? | i to jak najszybciej. U mnie katalizator spowodował ogromne spustoszenie i o mało co auto się nie zapaliło. |
Czem prędzej zdemontować i przynajmniej wystukać młotkiem resztki katalizatora
Można potem zamontować na jakiś czas pusty i zastanawiać się co dalej
Proszek z katalizatora świetnie zatyka wydechy
Grześ - |25 Sie 2008|, 2008 20:19
| ford2fast napisał/a: | Czem prędzej zdemontować i przynajmniej wystukać młotkiem resztki katalizatora
Można potem zamontować na jakiś czas pusty i zastanawiać się co dalej |
No to w zasadzie proste .... ale stukać zaczął dopiero dziś, pewnie jeszcze tych resztek duuużo .... Na szczęście to lewy, dojście nieco lepsze, ale te śruby z 5 lat nie ruszane były
| ford2fast napisał/a: | Proszek z katalizatora świetnie zatyka wydechy |
Nooo Ale wydechy stare i niewiele w nich już zatkać można.
Pzdrw.
ford2fast - |25 Sie 2008|, 2008 20:28
| Grześ napisał/a: |
Nooo Ale wydechy stare i niewiele w nich już zatkać można.
Pzdrw. |
Zdziwiłbyś się
Grześ - |26 Sie 2008|, 2008 07:09
Struna, próbuję od wczoraj wysłać Ci PW, ale zostają w folderze do wysłania ! Czyżbyś mnie zablokował ???? A może to ten spiryt ???
Jak możesz to podaj jakiś alternatywny kontakt na pw.
pzdrw.
Grześ - |26 Sie 2008|, 2008 08:10
| Speedo napisał/a: | no jak zostaja w folderze "do wyslania" to znaczy, ze Struna jeszcze ich nie odczytal, spokojnie - odczyta |
A to nawet ciekawe - takie potwierdzenie odczytania !
Dzięki za info. A już myślałem, że spiryt za słaby
Z ostatniej chwili (02.09) ... Hmmm, popatrzcie na ceny katalizatorów w Anglii :
http://www.cats-direct-sh...hp?recordID=633
Za takie pieniądze nie warto się bawić w jakiekolwiek przeróbki. Za tyle to mam w PL kata uniwersalnego, który się nie zmieści tam, gdzie jest oryginał.
pzdrw.
|
|