| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - 2.0 16 V po przełączeniu na gaz - nierówne obroty
mcoval - |27 Lip 2008|, 2008 11:31 Temat postu: 2.0 16 V po przełączeniu na gaz - nierówne obroty Witam, jestem posiadaczem scorpio 2.0 16V z gazem ( inst Landi ) na gwarancji jeszcze, po przełączeniu na gaz silnik pracuje nierówno i są problemy z płynną jazdą,a po włączeniu klimy nie radził sobie na wolnych obrotach. Poprzedni właściciel tuż przed sprzedarzą założył nowe cewki i zmienił przewody. Ja natomiast po kupnie zmieniłem świece ( bosch ). Silnik pracował równo przez 2 dni i znów zaczął nierówno pracować. Proszę o jakiekolwiek wskazówki co może być przyczyną, z góry serdecznie dziękuje.
grzechu913 - |27 Lip 2008|, 2008 11:59
zalozyc siwece motorcrafta albo NGK,szczeline zrobic na 0,8mm albo zostawic fabryczna 1mm,przewody jak sa faktycznie nowe to mozna na nie zalozyc peszel zawsze to wyelimuje jakis przeskok jakby istnial,potem pozostaje regulacja gazu (sklad mieszanki itp)i musi chodzic łaski nie robi,skoro na beni jest gitara ,dokladnie opisz kiedy nastepuje to ze nierowno pracuje na zimnym czy na cieplym silniku,bo to tez moze troche pomoc
Mozliwe ze miksery sa tez zle dobrane,mialem tak u siebie po rozwierceniu na wieksza srednice,na zimnym strasznie nierowno chodzil,polecam zalozyc blosa,problem znika bankowo
Mysza - |27 Lip 2008|, 2008 13:24
| mcoval napisał/a: | | Ja natomiast po kupnie zmieniłem świece ( bosch ). Silnik pracował równo przez 2 dni i znów zaczął nierówno pracować | jak na boscha to w sam raz Zmien na takie jak kolega napisał. A potem do gazowników i na gwarancję.
mcoval - |30 Lip 2008|, 2008 00:09
Sorki za brak odpowiedzi ale mialem mały wyjazd,a wracając do szarpania i nierównej pracy silnika-zarówno na ciepłym jak i na zimnym silniku zachowuje się tak samo.
Udało mi sie już zamowić świeczki motocrafta-zgodne z nr z dow.rejestracyjnego,po wymianie napiszę czy pomoglo czy nic się nie zmienilo.
W każdym razie bardzo dziękuje za podpowiedzi,postaram się zrewanżować tym samym.
|
|