| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Czego to wina, co wymienic ???
Kris - |18 Lip 2008|, 2008 21:48 Temat postu: Czego to wina, co wymienic ??? Witam po raz kolejny, moja furka 95 r. 2.0 8v dohc wieloryb manual, nigdy nie jezdzilem autem na tylny naped wiec prosze o wyrozumialosc :
1. Gdy wbijam "1" bieg czasem cos tam jakby stuknie z tylu co to jest ???
2. Wbijam "1" bieg, ruszam i daje "2" to tak troche zrywa autkiem dziwnie, nie jest tak plynnie i tez czasem ciezko wchodzi ta dwojka i stuknie z tylu jaka i czego to przyczyna, potem inne biegi wchodza fajnie.
3. Czasami gdy ruszam i zjezdzam np. z kraweznika to cos stuknie z tylu jak by z prawej strony, nie wiem w kole w przegubie czy co ???
4. Rozpedzajac sie od 0 do powiedzmy 40-50 km/h sa wyczywalne jak by lekkie wibracje walu, co nalezy wymienic aby to zniklo ??
Za wszelka pomoc bede wdzieczny.
Najlepiej jak by ktos byl z bielska lub okolic 50 km ??? i znal sie na tych autach to nogl bym podjechac i dac sie przejechac aby ustalic moje nurtujace mnie mankamenty czy tak ma byc ???
Adam_2000 - |18 Lip 2008|, 2008 23:05
Prawdopodobnie strzelają Ci przeguby
Nasmaruj je dobrze i będzie spokój.
W Bielsku masz paru starych, dobrych skorpiarzy... Kuba, Marcyś, skontaktuj się z nimi.
Kris - |18 Lip 2008|, 2008 23:49
| Adam_2000 napisał/a: | Prawdopodobnie strzelają Ci przeguby
Nasmaruj je dobrze i będzie spokój.
W Bielsku masz paru starych, dobrych skorpiarzy... Kuba, Marcyś, skontaktuj się z nimi. |
nic mi to nie mowi, bo nowy jestem...oni sa na tym forum pod tymi nickami ???
Luke - |18 Lip 2008|, 2008 23:51
| Kris napisał/a: | | nic mi to nie mowi, bo nowy jestem...oni sa na tym forum pod tymi nickami ??? |
tak
Kris - |18 Lip 2008|, 2008 23:55
| Luke napisał/a: | | Kris napisał/a: | | nic mi to nie mowi, bo nowy jestem...oni sa na tym forum pod tymi nickami ??? |
tak |
wlasnie ich znalazlem, poczekam czy cos sie wyjasni, ktos sam zglosi chec pomocy, jezeli nie to wtedy sie skontaktuje
Rafał A.(antek) - |19 Lip 2008|, 2008 01:41
albo stuka tylny most
Kris - |19 Lip 2008|, 2008 05:25
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | albo stuka tylny most |
hmmm, a mozesz to bardziej sprecyzowac do ktorego punktu to sie tyczy mojego pytania 1,2 czy 3 ???
Rafał A.(antek) - |19 Lip 2008|, 2008 08:40
zdecydowanie stukania z tylu przy ruszaniu ew zmianie biegow.
Kris - |19 Lip 2008|, 2008 18:51
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | zdecydowanie stukania z tylu przy ruszaniu ew zmianie biegow. |
Stukania przy ruszaniu nie ma, jest czasem stukniecie jak pisalem ruszajac np. zjezdzajac z kraweznika.
Stuk jest czasem przy wbijaniu 1 lub potem po ruszeniu z 1-ki na dwojke i ona tak ciezko wchodzi czasem.
|
|