| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Pilot od centralnego..............
Kris - |18 Lip 2008|, 2008 21:28 Temat postu: Pilot od centralnego.............. Witam, jako nowy uzytkownik wieloryba pragne sie tu przywitac z wszystkimi na wstepie i popytac troche o tym i o tamtym Ale do rzeczy, mam wieloryba 95 r. 2.0 8v bez ( mniej nafaszerowanego elektronika ) otoz mam elektryczny szyber a nie mam szyb, jednak pytanko dotyczy centrala, jest centralny i alarm jednak pilot nie dziala, mam taki czrny z zielona uszczelka dookola z dwoma guziorami, gdzies tu wyczytalem ze aby zaprogramowac pilot trzeba czterokrotnie wlaczyc stacyjke i wylaczyc w pozycje "1", za czwartym razem poczekac i sluchac sygnalu, potem wcisnac guzik na pilocie, hm.............. i tak robie i nic sie nie dzieje
Czy moja wersja posiada centralke na pilota, czy ten pilot jest od tego, czy da sie tak zaprogramowac to w moim typie ??? bo nawet nie slychac sygnalu, a moze cos zle robie ???
Rafał A.(antek) - |19 Lip 2008|, 2008 01:37
daj foto piota bo wyglada na niefabryczny
Mysza - |19 Lip 2008|, 2008 04:49
Wyciągnij skrytkę, wyciągnij moduł zamka i przeczytaj. Jeśli jest na nim napisane m.in. "remote", to znaczy ze z oryginalnym pilotem zabangla.
Kris - |19 Lip 2008|, 2008 05:27
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | daj foto piota bo wyglada na niefabryczny |
Zapodam popołudniu dzis.
[ Dodano: 2008-07-19, 05:28 ]
| Mysza napisał/a: | | Wyciągnij skrytkę, wyciągnij moduł zamka i przeczytaj. Jeśli jest na nim napisane m.in. "remote", to znaczy ze z oryginalnym pilotem zabangla. |
Ktora skrytke, gdzie szukac, sorki ale nie mialem nigdy z tym autem do czynienia, wiec jestem zielony.
Rafał A.(antek) - |19 Lip 2008|, 2008 08:41
schowek na rekawiczki. Z boku masz takie amottyzatorko zawiasy, wypinasz je na boki z szuflady, a z tyłu sa wsówki poprostu, jak wypniesz te z przodu to te z tylu wysówasz a przód. Za schowkiem taka plastikowa puszka z wielomakablemi.
Kris - |19 Lip 2008|, 2008 15:12
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | daj foto piota bo wyglada na niefabryczny | [img] [/img]
Mysza - |19 Lip 2008|, 2008 17:54
Tego raczej nie zaprogramujesz Sprawdz ten sterownik, jak się da to doprogramuj oryginalnego pilota, a to wywal, razem z całą instalacją - będzie z wiadro zbędnych kabli, a miedz w cenie.
Kris - |19 Lip 2008|, 2008 18:53
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | schowek na rekawiczki. Z boku masz takie amottyzatorko zawiasy, wypinasz je na boki z szuflady, a z tyłu sa wsówki poprostu, jak wypniesz te z przodu to te z tylu wysówasz a przód. Za schowkiem taka plastikowa puszka z wielomakablemi. |
??? nie wiem o co chodzi, o schowek z lewej strony pod kierownica, tam gdzie kostka do komputera, czy schowek w desce od strony pasazera ????
Gruber - |19 Lip 2008|, 2008 19:01
Str. pasazera.
Kris - |25 Sie 2008|, 2008 23:39
Hej, a czy taki pilot moze byc do wieloryba 95 r. ??
http://moto.allegro.pl/it...pilot_ford.html
Mysza - |26 Sie 2008|, 2008 08:11
nie wydaje mnie się
|
|