Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Kostki i puszka

sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 15:34
Temat postu: Kostki i puszka
Witam
Może ktoś mi odpowiedzieć co to za kostki są i te gołe końcówki bo już mnie to męczy od jakiegoś czasu

I ta puszka z zasilaniem i podciśnieniem od spodu bo u mnie ona delikatnie lata i gdzie to podciśnienie jest wpięte bo jakoś nie mogłem znaleść końca tego węża.

Jankes - |8 Lip 2008|, 2008 15:42

te luźne piny to od czujnika de-ice

podciśnienia obiegu wewnętrznego masz dobrze połączone

[ Dodano: 2008-07-08, 15:43 ]
Ta górna rurka od gruszki powinna byc wpięta od góry do tego akumulatora podciśnienia, jak będę miał chwile czasu dziś to zrobię Ci fotki.

[ Dodano: 2008-07-08, 16:12 ]
Zrobiłem fotki, zaraz wrzucę, i spisałem jak kable połączyć, więc tak: patrząc na wtyczkę która idzie od wiązki do wtyczki od czujnika de-ice od strony kabli, zaczep na górze, to tak
Fioletowy Fioletowy z żółtym
Czarny z żółtym Fioletowy z żółtym

Teraz wtyczka od czujnik de-ice idąca do wtyczki od wiązki, patrząc od strony kabli, zaczep u góry.
Brązowy Brązowy z czarnym
Czarny z żółtym Czarny

[ Dodano: 2008-07-08, 16:19 ]
Fotki

sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 21:12

Jankes napisał/a:

znaczy od czego dokładniej jeśli można :)

Jankes napisał/a:
Ta górna rurka od gruszki powinna byc wpięta od góry do tego akumulatora podciśnienia

to jest od obiegu zamkniętego ? i u mnie to nie działa

Co do twego pierwszego zdjęcia to muszę u siebie zobaczyć czy mam zrobiony mostek pod tą izolacją.
A od czego jest ta mała gostka zaizolowana co widnieje na 1 zdjęciu moim ?
No i od czego są te kostki które opisałeś kolorkami. oprócz tej ice :)

Jankes - |8 Lip 2008|, 2008 22:07

sierars1 napisał/a:
Jankes napisał/a:

znaczy od czego dokładniej jeśli można :)

Czujnik oblodzenia parownika czy jakos tak, w kazdym bądź razie, to od klimy.

sierars1 napisał/a:
Jankes napisał/a:
Ta górna rurka od gruszki powinna byc wpięta od góry do tego akumulatora podciśnienia

to jest od obiegu zamkniętego ? i u mnie to nie działa

Tak to od obiegu zamknietego, u Ciebie jest porozpinane więc nie działa na bank, jak działa to ta gruszka wciąga ten płaskownik, a on zamyka obiegi

sierars1 napisał/a:
Co do twego pierwszego zdjęcia to muszę u siebie zobaczyć czy mam zrobiony mostek pod tą izolacją.

Z tego co widać to chyba masz, tam dochodzą dwa przewody.

sierars1 napisał/a:
A od czego jest ta mała gostka zaizolowana co widnieje na 1 zdjęciu moim ?
No i od czego są te kostki które opisałeś kolorkami. oprócz tej ice :)

ta mała kostka na Twoim zdjęciu zaizolowana jest własnie do de-ice, to co opisałem kolorami jest właśnie do de-ice, bo u Ciebie jest to porozpinane i klima na bank Ci nie chodzi.

sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 23:19

Jankes napisał/a:
ta mała kostka na Twoim zdjęciu zaizolowana jest własnie do de-ice, to co opisałem kolorami jest właśnie do de-ice, bo u Ciebie jest to porozpinane i klima na bank Ci nie chodzi.

Dzięki za wyłożenie wszystkiego na stół, a co do klimy to chodzi i ładnie chłodzi.

Jankes - |8 Lip 2008|, 2008 23:23

sierars1 napisał/a:
Dzięki za wyłożenie wszystkiego na stół

Niema za co, ostatnio sam przerabiałem ten temat

sierars1 napisał/a:
a co do klimy to chodzi i ładnie chłodzi.

oj, chyba raczej nie, u mnie jest to zwalone i dopiero po zmostkowanu klima załapuje, a u ciebie jest to w ogóle porozpinane, ale sam wiesz jak to z fordem bywa, doprowadź to do porządku i ciesz się jazdą.

sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 23:27

Jankes napisał/a:
oj, chyba raczej nie

Działa bardzo ładnie schładza prawie do zera tylko coś łożysko zaczyna huczeć i muszę wymienić

Jankes - |8 Lip 2008|, 2008 23:30

może właśnie pod ta izolacja jest mostek zrobiony i dlatego działa, pospinaj, to tak jak powinno być, jak coś to służę pomocą
sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 23:33

Jutro postaram się zerknąć jak nie będzie lać bo akurat aku mam wyjęte to jest przynajmniej miejsce na zabawę
Rafał A.(antek) - |8 Lip 2008|, 2008 23:45

a wymianiales chlodnice klimy ze ci tak dobrze chlodzi?czy co z nia robiles ze tak dziala?
sierars1 - |8 Lip 2008|, 2008 23:50

Rafał A.(antek) napisał/a:
a wymianiales chlodnice klimy ze ci tak dobrze chlodzi?czy co z nia robiles ze tak dziala?

Nic nie robiłem oprócz przepłukania naładowania i wsio.