| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Biegi na chodzącym i rozgrzanym 2.0 DOHC 1994
scorpioCB - |10 Cze 2008|, 2008 20:42 Temat postu: Biegi na chodzącym i rozgrzanym 2.0 DOHC 1994 Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem scorpiaka 2.0 DOHC z rocznika 94'. Niestety krótko po zakupie okazało sie,że są poważne problemy z biegami-nie wchodziły, zgrzytały,strach było dłużej jeździć:) zaufani mechanicy wymienili mi łożysko oporowe sprzęgła i w zasadzie stan sie poprawił-docisku i tarczy nie trzeba było wymieniać. Niestety aktualnie gdy mój skorpion troche pojeździ (np.po mieście) pojawia się delikatny problem z przełączaniem i wrzucaniem biegów.Usterka ustaje po zgaszeniu silnika:)Czy to może być olej w skrzyni czy jakis inny problem?W miarę możliwości prosze o odpowiedź:)Troche mnie to męczy zwłaszcza jak chce szybko uciec ze świateł a stałem na "luzie".Czasami poprawę przynosi powtórne wciśnięce sprzegła.
Struna - |10 Cze 2008|, 2008 21:09
łącznik lewarka mógł pęknąć, warto też obadać poduszkę pod skrzynią.
YGH - |10 Cze 2008|, 2008 21:27
Też miałem taki problem! Niekiedy nie szło biegu wbić, a niekiedy to ustępywało i tak na zmiane raz szło, a raz sie blokowało. Kąbinowałem jak tu coś zrobić żeby sie nie narobić a naprawić Myśle: A spróbuje ściągnąć plastik z mieszkem przy drążku i cyknąć oleju!! Jak pomyślałem tak zrobiłem! Zalałem drążek dookoła, pomieszałem i jak narazie chodzi Spróbuj może też zadziała
GREGOR T - |10 Cze 2008|, 2008 22:00
albo docisk umiera albo wysypaly sie ze 2 zabki z zebatki napinajacej linke pod pedalem sprzegla.
|
|