Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Skrzynia biegów + przeniesienie napędu - Podpora wału napedowego

__Robert__ - |3 Maj 2008|, 2008 10:45
Temat postu: Podpora wału napedowego
Cześć
Panowie musze wymienić podporę wału, mam skrzynie biegów N9, jak wymienić to wiem, tylko mam pytanie do Was, powiedzcie mi czy wszystkie podpory MK1 i MK2 sa takie same bez względu na rocznik i rodzaj skrzyni biegów?

kat - |5 Maj 2008|, 2008 13:11

na oko takie same,ale moze byc roznica w srednicy wewnetrznej lozyska.Chociaz nie sadze
Struna - |5 Maj 2008|, 2008 14:09

VIK mi kiedyś podporę od N9 sprzedawał a ja to do mt-75 pakowałem i pasowało, dodatkowo automat ma taki wał jak N9 czyli wychodziłoby że są takie same ( przynajmniej w obrębie modeli mk1/mk2, bo w mk3 to w automacie może być to samo ale manuale mają dwie podpory więc pewnie jakieś inne są )
__Robert__ - |5 Maj 2008|, 2008 19:59

Dzisiaj wymieniłem podporę, zajęło mi to ok 2 godzin, ale robiłem to pomalutku i spokojnie. Podpory do roku 1994 są takie same oczywiście MK1, MK2, pytałem w sklepie, z kpl. zapłaciłem 60 PLN ( guma z łożyskiem i obejma ). Na test pojechałem w stronę Berlina na autoban i jest elegancko już nie drga mi buda przy prędkości 130-160 km/h, a że za dwa tygodnie jade do Krakowa to chciałem to zrobić przed trasą, ogólnie jest elegancko jak na prawie 20-sto letniego klamota :) .