Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

LPG - GAZ - sposób na krokówke wspułpraca z LPG

smoku27 - |1 Maj 2008|, 2008 14:35
Temat postu: sposób na krokówke wspułpraca z LPG
witam koledzy chciałbym się z wami podzielić sposobem jak wykiwać krokówkę ,wiadomo ze krokówka nie zawsze chce działać prawidłowo na LPG raz obroty rosną raz maleją właśnie takie objawy miałem.Gazownik u którego byłem zrobił mi odłanczaną krokówkę na przekaźnik ,jak przełanczał się na LPG krokówka zostawała wyłączona,wszystko było Ok ale na zimnym silniku długo trzeba było czekać żeby złapał obroty odpowiednie no i obroty na LPG nie był akie same jak na beni i w końcu wymyśliłem co zrobić a mianowicie.
Rozkręciłem krokówkę umyłem dokładnie oczywiście to podstawa tylko wyciąłem dodatkowe uszczelki z Bristolu miedzy elektro magnesem a resztą korpusik ,grubość mniej więcej jak oryginalnej uszczelki ,dało to ocuniecie elektro magnesu od korpusu dzięki temu bolec ma większą morzliwosć poruszania się,zrobiony dzisiaj test na dystansie 30 km i nie oszczędzaniu pedału gazy stwierdzam ze ta operacja bardzo pomogła przy pretkosci 120 i nagłym nacisniecu sprzęgła obroty natychmiast wracają do 1000 Obr i stoją zero dodatkowych reakcji.
Mam nadzieje ze komuś przyda się ta informacja .
Pozdrawiam