Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - Sterowanie fotelem-problem/zwarcie w regulacji

Extrementus - |27 Kwi 2008|, 2008 20:53
Temat postu: Sterowanie fotelem-problem/zwarcie w regulacji
Witam. Mam pewien mały ale problem ze sterowaniem fotelami, oba przednie fotele są w full elektryce, ale kiedy próbuje regulować fotel kierowcy pojawia się dymek z przełącznika i przepala sie bezpiecznik, więc obstawiam ze cos robi zwarcie w tej regulacji i teraz moje pytanie jak się do tego dobrać czy musze wyjmować cały fotel czy można jakość ciągnąc same te przyciski i ten plastikowy boczek/osłonę fotela??
Kevin Xy - |27 Kwi 2008|, 2008 21:42

moze zanim napiszesz to pofatygowalbys sie do auta z wkretakiem i sprobowal cos zrobic ??
myslisz ze ja tym wkretakiem przez net Ci to naprawie ??
chyba wyraznie widac aslepki z boku fotela, pod nimi sruby i dodatkowo jedna z przodu

Extrementus - |28 Kwi 2008|, 2008 07:00

Ten plastik/osłonę to wiem jak odkręcić, bardziej chodzi mi o to jak zdemontować te przyciski, po prostu szarpnąć i zejdą, nie chce niczego popsuć bo raczej nie dokupię samego przełącznika
Struna - |28 Kwi 2008|, 2008 11:31

Extrementus napisał/a:
po prostu szarpnąć i zejdą
podważ lekko wkrętakiem i zeskoczy, są na zatrzask mocowane.
Extrementus - |28 Kwi 2008|, 2008 17:02

Wiec tak demontaż tego jest bardzo prosty, nawet nie trzeba zdejmować przycisków, gorzej z odłączeniem wtyczek ;) okazało się ze izolacja na kablach się przetarła od szyny fotela, więc zaizolowałem i juz jest wszystko ok, nie pali bezpiecznika ale nie działa mi jedna funkcja-podnoszenie oparcia ;) związku z tym szukam takiego przełącznika moze ktoś ma takie coś na sprzedaż ;)
Jankes - |29 Kwi 2008|, 2008 06:29

UP
Extrementus - |29 Kwi 2008|, 2008 06:33

Może ktoś z Was wie która wtyczka jest odpowiedzialna za pochylanie/podnoszenie oparcia: ta czarna lub biała pod siedzeniem, ta co idzie od oparcia do przełącznika, czy ta co idzie od oparcia pod fotel czarna z 5 pinami?? Po prostu chcę podłączyć na krótko zeby tylko ustawić fotel, bo na leżąco nie umiem jeździć ;)