| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Problem z siedzeniem kierowcy Mk I
atst - |21 Mar 2008|, 2008 18:18 Temat postu: Problem z siedzeniem kierowcy Mk I Witam
Mam mały problem z siedzeniem kierowcy w moim Mk I . Siedzenie przesuwa się do przodu i do tył po specjalnych łozyskach walcowych umieszczonych w takiej plastikowej ramce ok3x2 cm.
Nietety ten element , zarówno w tym autku , jak i moim poprzednim , dośc łatwo się psuje i wypada . W tej chwili brakuje mi jednego , co powoduje że cały fotel nie jest sztywny , tylko powiem obrazowo "lata" przy każdej dziurze.
I tu moje pytanie : gdzie mozna kupic ten cały element łożyskowy , lub nawet całą , ale dobra ramę pod siedzenie kierowcy ?
Pozdrawiam
Adam
Kevin Xy - |21 Mar 2008|, 2008 18:22
ciezko cos takiego naprawic, szczegolnie jak to plastikowe "trzymanie" jet pogniecione
raczej szukaj sanek sprawnych i zmontuj z dwoch jeden komplet
ciezki temat w scorpio, trzeba kombinowac
pablo19 - |21 Mar 2008|, 2008 18:22
Szukaj w TYM dziale.
Luke - |23 Mar 2008|, 2008 00:43
to trochę drogi wydatek ale na upartego można to dostać w ASO, osobno lewą i osobna prawą szynę
kondzio508 - |23 Mar 2008|, 2008 11:46
| atst napisał/a: | Witam
Mam mały problem z siedzeniem kierowcy w moim Mk I . Siedzenie przesuwa się do przodu i do tył po specjalnych łozyskach walcowych umieszczonych w takiej plastikowej ramce ok3x2 cm.
Nietety ten element , zarówno w tym autku , jak i moim poprzednim , dośc łatwo się psuje i wypada . W tej chwili brakuje mi jednego , co powoduje że cały fotel nie jest sztywny , tylko powiem obrazowo "lata" przy każdej dziurze.
I tu moje pytanie : gdzie mozna kupic ten cały element łożyskowy , lub nawet całą , ale dobra ramę pod siedzenie kierowcy ?
Pozdrawiam
Adam |
atst, a nie lepiej sobie poprostu prosiaczka przy okazji z dobrymi szynami zakupić??? bo w aso to ci zaśpiewaja jak za komplet skór do mk 1
Oli - |23 Mar 2008|, 2008 22:34
| Cytat: | atst, a nie lepiej sobie poprostu prosiaczka przy okazji z dobrymi szynami zakupić??? bo w aso to ci zaśpiewaja jak za komplet skór do mk
przeważnie każdy Ci to powie że ma dobre, bo po primo: chce opylić, po 2 primo się nie zna po 3 primo tyluletni.....prosiaczek czy sztuczne zwierzątko ma jusz wy...służone rolki..... więc trochę rozsądku ui przemysleń polecam kolegów z forum..... szukajcie a znajdziecie
kondzio508 - |23 Mar 2008|, 2008 22:53
| Oli napisał/a: | atst, a nie lepiej sobie poprostu prosiaczka przy okazji z dobrymi szynami zakupić??? bo w aso to ci zaśpiewaja jak za komplet skór do mk
przeważnie każdy Ci to powie że ma dobre, bo po primo: chce opylić, po 2 primo się nie zna po 3 primo tyluletni.....prosiaczek czy sztuczne zwierzątko ma jusz wy...służone rolki..... więc trochę rozsądku ui przemysleń polecam kolegów z forum..... szukajcie a znajdziecie
|
no niby tak ale zawsze tego prosiaczka można obejrzeć wiec warto się rozejrzeć
Oli - |23 Mar 2008|, 2008 22:57
tak samo można obejrzeć sanki... jedżź....set km...i oglądaj - powodzenia.
Ps. wiesz o czym piszesz?? czy chesz postów "nałapać"??
kondzio508 - |23 Mar 2008|, 2008 23:01
| Oli napisał/a: | | czy chesz postów "nałapać"?? |
a co ty chcesz przez to powiedziec ????
sanki można obejrzec tylko że za sanki chcą z 100 zł. a za prosiaczka z 400 jak dobrze poszuka . ale jak kto woli .
PS.. a w aso sobie cene sanek zobacz to zwątpisz więc zostją i tak używane lepiej dołorzyć z 300 zł. i kupić skórę .
Pozdrawiam kondzio .
Oli - |23 Mar 2008|, 2008 23:14
kondio..... z ASO zynam się jak łyse konie w końcu to mój 3 scorpio.... więc proszę!!! nie wyskakuj mi z cenami... Są koledzy na forum, z którymi mozna się zawsze porozumieć, dogadać...czy to do cen...płatności itp... a którzy maja na zbyciu bardo wiele części, i to w dobrym stanie... więc moze warto porazmawiać ze :starszymi bywalcami: forum...
I myślę że to dobra rada... koledy : Waski, ZZtop, Wąsio, czy Rafał A. (zapomniałem niku... sorki Antonio) podpowiedzą gdzie jaki........i kiedy Ci przyślą daną część
Kevin Xy - |23 Mar 2008|, 2008 23:40
dokladnie- ja sanki wymienialem bo dostalem od kolesia na miejscu
warto TUTAJ poszukac
gufer-posepny - |24 Mar 2008|, 2008 16:41
A fotel skóra czarna na full prądzie z Wieloryba podejdzie ? ( kostki , mocowanie ) czy szukać jednak z MK II tudzież MK I . U mnie fotel kierowcy jak to przeważnie ma jest wysiedziany już .
kondzio508 - |24 Mar 2008|, 2008 16:54
| gufer-posepny napisał/a: | | A fotel skóra czarna na full prądzie z Wieloryba podejdzie ? |
mocowania podejdą ale kostki nie wiem
Struna - |25 Mar 2008|, 2008 12:14
| gufer-posepny napisał/a: | | A fotel skóra czarna na full prądzie z Wieloryba podejdzie ? | podejdzie. Montowałem w mk2 a gruber i Michał2110 a potem Kevin montowali w mk1. Natomiast jeśli to wersja z pamięcią to trzeba zasilanie w takim fotelu nieco zmodyfikować bo tu wtyczka nie pasi, co oczywiście jest jak najbardziej zrozumiałe
kondzio508 - |25 Mar 2008|, 2008 12:17
| Struna napisał/a: | | Natomiast jeśli to wersja z pamięcią to trzeba zasilanie w takim fotelu nieco zmodyfikować bo tu wtyczka nie pasi, co oczywiście jest jak najbardziej zrozumiałe |
struna możesz napisać chociaż troszeczke jak zmodifikować ??????
bo mi też sie to przyda
Struna - |25 Mar 2008|, 2008 12:19
| kondzio508 napisał/a: | | struna możesz napisać chociaż troszeczke jak zmodifikować ?????? | wtyczka do fotela z pamięcią ma chyba z 9 pinów a nam trzeba tylko zasilanie, modyfikacja polega na dołączeniu zasilania z auta na odpowiednie kable modułu multipleksu - łatwo poznac bo sa to grubaśne kable we wtyczce, reszta od multipleksu to cieniutkie druciki, o ile pamiętam to sa to dwa kable pomarańczowe ( mostkujemy je ) i jeden czarny ( grube na jakieś 2mm ) ot cała przeróbka.
kondzio508 - |25 Mar 2008|, 2008 12:25
| Struna napisał/a: | | wtyczka do fotela z pamięcią ma chyba z 9 pinów a nam trzeba tylko zasilanie, modyfikacja polega na dołączeniu zasilania z auta na odpowiednie kable modułu multipleksu - łatwo poznac bo sa to grubaśne kable we wtyczce, reszta od multipleksu to cieniutkie druciki, o ile pamiętam to sa to dwa kable pomarańczowe ( mostkujemy je ) i jeden czarny ( grube na jakieś 2mm ) ot cała przeróbka. |
aha dzieki czyli pamieć nie potrzebna dla mk 1 tak ??
a żeby było el. sterowanie fotelem wystarczy podłonczyć tak jak napisałes ? to spoko
Struna - |25 Mar 2008|, 2008 12:36
| kondzio508 napisał/a: | | czyli pamieć nie potrzebna dla mk 1 tak ?? | pamięć jest w mk3, w mk1 co najwyżej sterowanie elektryczne odpalisz i tyle.
|
|