Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Zakładaliście może zamiennik zamiast oryginalnego zderzaka?

mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 10:57
Temat postu: Zakładaliście może zamiennik zamiast oryginalnego zderzaka?
Witam,

mam pęknięty lekko przedni zderzak (w Wielorybie) i chcę go wymienić, jednak ceny zderzaków używanych (w większości przypadków już klejonych) są niebotyczne. Do tego dochodziłoby jeszcze lakierowanie, więc w sumie zabawa wyniosłaby mnie około 800 zł.
Dlatego też zastanawiam się nad zamiennikiem przedniego zderzaka... Montowaliście już coś takiego? Myślałem o czymś takim:
http://moto.allegro.pl/it...przod_nowy.html

Warto wchodzić w taki zamiennik? PYTAM OSÓB, KTÓRE GO MONTOWAŁY

Szczerze wydaje mi się, że już nie może być gorszego materiału od tych oryginalnych zderzaków Scorpio, które po lekkim puknięciu dosłownie eksplodują ;) zastanawiam się tylko czy zamienniki pasują do budy Scorpio.

Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:00

niech cię reka boska broni, no chyba ze nie zależy Ci na wyglądzie auta, w opisie mojego auta masz jak to wyglada
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:04

mIRO, masz tu opis z fotkami http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=17674 a jak chcesz to większa ilosc moge Ci wysłać na meila, nie kupuj tego, lepiej juz klej ten stary
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 11:36

OK, już o nic nie pytałem ;) Ale powiedz jeszcze DLACZEGO jesteś niezadowolony, nie pasuje, źle się lakieruje? Bo ze zdjęc wynika że wszystko niby ładnie pasuje...
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:41

mIRO napisał/a:
OK, już o nic nie pytałem ;) Ale powiedz jeszcze DLACZEGO jesteś niezadowolony, nie pasuje, źle się lakieruje? Bo ze zdjęc wynika że wszystko niby ładnie pasuje...

no właśnie niby... a tak na serio to po pierwsze to jutro albo dziś zrobię Ci dokładniejsze fotki, po drugie to na bokach przy błotnikach są te takie plastikowe listwy żeby w nie wszedł zderzak i i sie trzymał to w tym odlewie nie ma tych dziurek i ten ogólnie bok jest jakby za krótki(ciężko to wytłumaczyć słowami) a np. pod lampą jest szpara ze można dwa palce włożyć, a z lakierowaniem niewiem ale nie powinno byc żadnego problemu

mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:19

OK, dzieki za odpowiedź. Ta szpara na 2 palce pod reflektorem którą opisujesz mi wystarczyła, aby sobie odpuścić taki zderzak...
Jeszcze raz dzięki!

Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:24

ogólnie to tak z lewej strony jest to nawet spasowane ze ujdzie w tłoku, ale juz prawa to tragedia :-D

Bardzo masz popękany ten oryginalny??

mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:30

Niestety dość mocno, szczególnie że jest popękany przy zaczepach... Nie da się go skleić :(
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:33

jak masz trochę zdolności to pokleisz nawet z dwóch części, przy zaczepach czyli co idzie w podłożnice i i tu koło lamp??
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:37

Stefen napisał/a:
przy zaczepach czyli co idzie w podłożnice i i tu koło lamp??

Przy zaczepach na końcu zderzaka u góry, na lewej burcie, zaraz przy kole. Są powyrywane.

Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:40

mIRO napisał/a:
Przy zaczepach na końcu zderzaka u góry, na lewej burcie, zaraz przy kole. Są powyrywane.

jakie tam masz zaczepy, tam tylko przykręcasz dwiema śrubkami do błotnika i u góry masz dwa otworki które wchodzi w ta plastikową listwę na blotniku, niema problemu z tego odbudowaniem, jak masz zdolności i dobrą lutownice to sam zrobisz a jak nie to daj do pospawania kolesiom co spawają plastiki dasz 50zł i będzie jak nowy

fiebik - |20 Sty 2008|, 2008 12:50

hmmm, sorry za OT, ale jak przeczytałem to ogłoszenie z linka to nie mogłem się powstrzymać, w ogłoszeniu m.in. czytamy:
Cytat:
Twożywo - żywica

i tak sobie myślę, że gdyby to było z jakiegoś tworzywa, to może bardziej mogło by to zaciekawić. jednak wydaje mi się, że wolałbym dobrą (nawet poklejoną) używkę niż nówkę z "twożywa". kiedy poszukiwałem zderzaka widziałem już takie "nówki -zamienniki" i się nie zdecydowałem na to.

Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:56

fiebik, trochę w tym racji jest ze tworzywo i żywica bo tak wygląda ze od środka jest włókno szklane a na zewnątrz jakby oblane takim plastikiem i jak sie w coś puknie to odchodzi cały taki płat tego plastiku
Rafał A.(antek) - |20 Sty 2008|, 2008 15:39

zderzak urzywka kosztuje 300 - 350zł max 150 lakierowanie
Struna - |20 Sty 2008|, 2008 21:05

Rafał A.(antek) napisał/a:
urzywka
- pasowałoby poprawić ;)