| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Zakładaliście może zamiennik zamiast oryginalnego zderzaka?
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 10:57 Temat postu: Zakładaliście może zamiennik zamiast oryginalnego zderzaka? Witam,
mam pęknięty lekko przedni zderzak (w Wielorybie) i chcę go wymienić, jednak ceny zderzaków używanych (w większości przypadków już klejonych) są niebotyczne. Do tego dochodziłoby jeszcze lakierowanie, więc w sumie zabawa wyniosłaby mnie około 800 zł.
Dlatego też zastanawiam się nad zamiennikiem przedniego zderzaka... Montowaliście już coś takiego? Myślałem o czymś takim:
http://moto.allegro.pl/it...przod_nowy.html
Warto wchodzić w taki zamiennik? PYTAM OSÓB, KTÓRE GO MONTOWAŁY
Szczerze wydaje mi się, że już nie może być gorszego materiału od tych oryginalnych zderzaków Scorpio, które po lekkim puknięciu dosłownie eksplodują zastanawiam się tylko czy zamienniki pasują do budy Scorpio.
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:00
niech cię reka boska broni, no chyba ze nie zależy Ci na wyglądzie auta, w opisie mojego auta masz jak to wyglada
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:04
mIRO, masz tu opis z fotkami http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=17674 a jak chcesz to większa ilosc moge Ci wysłać na meila, nie kupuj tego, lepiej juz klej ten stary
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 11:36
OK, już o nic nie pytałem Ale powiedz jeszcze DLACZEGO jesteś niezadowolony, nie pasuje, źle się lakieruje? Bo ze zdjęc wynika że wszystko niby ładnie pasuje...
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 11:41
| mIRO napisał/a: | OK, już o nic nie pytałem Ale powiedz jeszcze DLACZEGO jesteś niezadowolony, nie pasuje, źle się lakieruje? Bo ze zdjęc wynika że wszystko niby ładnie pasuje... |
no właśnie niby... a tak na serio to po pierwsze to jutro albo dziś zrobię Ci dokładniejsze fotki, po drugie to na bokach przy błotnikach są te takie plastikowe listwy żeby w nie wszedł zderzak i i sie trzymał to w tym odlewie nie ma tych dziurek i ten ogólnie bok jest jakby za krótki(ciężko to wytłumaczyć słowami) a np. pod lampą jest szpara ze można dwa palce włożyć, a z lakierowaniem niewiem ale nie powinno byc żadnego problemu
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:19
OK, dzieki za odpowiedź. Ta szpara na 2 palce pod reflektorem którą opisujesz mi wystarczyła, aby sobie odpuścić taki zderzak...
Jeszcze raz dzięki!
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:24
ogólnie to tak z lewej strony jest to nawet spasowane ze ujdzie w tłoku, ale juz prawa to tragedia
Bardzo masz popękany ten oryginalny??
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:30
Niestety dość mocno, szczególnie że jest popękany przy zaczepach... Nie da się go skleić
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:33
jak masz trochę zdolności to pokleisz nawet z dwóch części, przy zaczepach czyli co idzie w podłożnice i i tu koło lamp??
mIRO - |20 Sty 2008|, 2008 12:37
| Stefen napisał/a: | | przy zaczepach czyli co idzie w podłożnice i i tu koło lamp?? |
Przy zaczepach na końcu zderzaka u góry, na lewej burcie, zaraz przy kole. Są powyrywane.
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:40
| mIRO napisał/a: | | Przy zaczepach na końcu zderzaka u góry, na lewej burcie, zaraz przy kole. Są powyrywane. |
jakie tam masz zaczepy, tam tylko przykręcasz dwiema śrubkami do błotnika i u góry masz dwa otworki które wchodzi w ta plastikową listwę na blotniku, niema problemu z tego odbudowaniem, jak masz zdolności i dobrą lutownice to sam zrobisz a jak nie to daj do pospawania kolesiom co spawają plastiki dasz 50zł i będzie jak nowy
fiebik - |20 Sty 2008|, 2008 12:50
hmmm, sorry za OT, ale jak przeczytałem to ogłoszenie z linka to nie mogłem się powstrzymać, w ogłoszeniu m.in. czytamy:
i tak sobie myślę, że gdyby to było z jakiegoś tworzywa, to może bardziej mogło by to zaciekawić. jednak wydaje mi się, że wolałbym dobrą (nawet poklejoną) używkę niż nówkę z "twożywa". kiedy poszukiwałem zderzaka widziałem już takie "nówki -zamienniki" i się nie zdecydowałem na to.
Stefen - |20 Sty 2008|, 2008 12:56
fiebik, trochę w tym racji jest ze tworzywo i żywica bo tak wygląda ze od środka jest włókno szklane a na zewnątrz jakby oblane takim plastikiem i jak sie w coś puknie to odchodzi cały taki płat tego plastiku
Rafał A.(antek) - |20 Sty 2008|, 2008 15:39
zderzak urzywka kosztuje 300 - 350zł max 150 lakierowanie
Struna - |20 Sty 2008|, 2008 21:05
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | urzywka | - pasowałoby poprawić
|
|