| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Reset licznika przy ciepłym silniku
VValdek - |15 Sty 2008|, 2008 21:39 Temat postu: Reset licznika przy ciepłym silniku Od pewnego czasu resetuje mi się licznik przebiegu dziennego ( oczywiście plus tradycyjne wychylenie wskazówek na maxa ), ale ma to miejsce tylko przy odpalaniu na ciepłym silniku, po kilku-kilkunastominutowym postoju. Przy zimnym silniku (rano, pierwsze odpalenie po nocy) zdarzyło się to tylko jeden raz, natomiast przy ciepłym przynajmniej co kilka dni.
Akumulator jest w porządku. Co może być przyczyną ?
W porównaniu z innymi wielorybimi dolegliwościami, to drobiazg, ale trochę mnie irytuje.
Struna - |15 Sty 2008|, 2008 21:40
| VValdek napisał/a: | | Akumulator jest w porządku. | a skąd wiesz ?
VValdek - |15 Sty 2008|, 2008 21:42
| Struna napisał/a: | | VValdek napisał/a: | | Akumulator jest w porządku. | a skąd wiesz ? |
Antek sprawdzał przy okazji innej dolegliwości, to pewnie wie co mówi
Poza tym, wydaje mi się, że gdyby to był akumulator, to raczej działoby sie to częściej przy zimnym silniku np. po mroźnej nocy.
Ale może się mylę, dlatego pytam.
misiek66889 - |15 Sty 2008|, 2008 21:55
ja mialem to samo i jak wymieniłem aku to problem minął dla tego sądze że to jednak aku jest przyczyną....
Rafał A.(antek) - |16 Sty 2008|, 2008 03:08
sprawdzac sprawdzal ale nie w warunkach terenowych. Sprobuj przy takim ciepłym albo bardzo ciepłym silniku podpiac miernik i spojzec do jakiego napiecia spada wskazanie przy rozruchu
VValdek - |16 Sty 2008|, 2008 08:48
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Sprobuj przy takim ciepłym albo bardzo ciepłym silniku podpiac miernik i spojzec do jakiego napiecia spada wskazanie przy rozruchu |
Sprawdzę i dam znać. Dzięki.
Mar_p - |25 Lut 2011|, 2011 07:58
Witam, u mnie dziś rano pojawił się problem właśnie w podobnym temacie, mianowicie: rano odpalałem auto (-12 stopni) ledwie zakręcił i po chwili się zrobił reset tzn. aku miał juz mało prądu i liczniki poszły do końca i ja w międzyczasie puściłem kluczyk i obrotomierz wrócił na zero a prędkościomierz poszedł na max. i nie chce wrócić.
Na szybko zrobiłem jeszcze reset i odłączyłem na chilę aku i po uruchomieniu znów robi reset tzn. obotomierz i dzie na max i wraca a prędkościomierz nic
Czy ma ktoś jakąś koncepcje może jak to odwrócić ? czy może czeka mnie rozkręcanie zegarów
pozdrawiam
Mar_p - |25 Lut 2011|, 2011 08:13
wielkie dzięki za rade, mam nadzieje że pomoże, i przepraszam że wałkuje znów to samo ale naprawde nie znalazłem nic o tym - pewnie zbyt mało dociekliwie szukałem bo nie sądziłem że juz to sie komuś przytrafiło
|
|