| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - kontrolka ciśnienia oleju
bubekgroszek - |8 Sty 2008|, 2008 18:21 Temat postu: kontrolka ciśnienia oleju Witam, na wstępie przepraszam jeśli podobny wątek jeśli na forum ( nie szukałem - bo trochę się spieszę ). Mam następujący problem, po włączeniu zapłony zapala się choinka na zegarach ładowanie, ciśnienie oleju i inne pierdółki to normalne ale po włączeniu silnika żarzy się kontrolka ciśnienia oleju zaznaczam żarzy sie a nie pali ( w dzień nawet jej nie widziałem ). Oczywiście wcześniej nigdy się nie żarzyła. Moje pytanie, czy szukać już drugiego silnika czy to raczej wina elektryki, miałem wcześniej przygodę ze starym scorpio tylko że tam zapaliła sie a nie żarzyła ( oczywiście remont silnika ). Wydaję mi się że ta kontrolka powinna się palić albo nie ( chyba nie ma skali mocniej ciemniej ). Przepraszam za błędy itp itd. Ale trochę wk... jestem.
Z góry dzięki.
Marcin - |8 Sty 2008|, 2008 18:51

http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=15283
kuba - |11 Sty 2008|, 2008 10:12
Do sprawdzenia czujnik ciśnienia oleju, stan oleju, ciśnienie (zmierzyć manometrem), ewentualnie dokręcić zaworek na pompie olejowej.
mariusz_technik - |11 Sty 2008|, 2008 13:57
to raczej sprawa elektryki, a nie remontu silnika
Mysza - |11 Sty 2008|, 2008 15:14
U mnie było to samo, szczególnie po wjechaniu w kałużę lub po myciu silnika. Teraz wiązka silnika nie żyje. Ale już robię nową, i osłonę pod motor też mam
mariusz_technik - |11 Sty 2008|, 2008 15:23
Jest na forum spore grono przeciwników osłon pod silnik-nawet się o nich brzydko wyrażają
buku - |11 Sty 2008|, 2008 18:56
| mariusz_technik napisał/a: | Jest na forum spore grono przeciwników osłon pod silnik-nawet się o nich brzydko wyrażają |
A to dlaczego???...tzn dlaczego przeciwko osłonom, a nie dlaczego się brzydko wyrażają ...
ceenek - |11 Sty 2008|, 2008 19:31
u mnie tez tak bylo bo pewnego razu panowie wlali mi przy wymianie oleju o pol litra ponad max.. po odlaniu problem ustapil..
mariusz_technik - |12 Sty 2008|, 2008 10:58
| buku napisał/a: | | A to dlaczego???...tzn dlaczego przeciwko osłonom, a nie dlaczego się brzydko wyrażają ... |
A to już gadaj ze Speedo na przykład, coś tam pisał, że jak mu srubka spadnie w komorze silnika, to nie spada na ziemię, tylko na osłonę, i takie tam. Wiesz-wiatr w oczy, i takie tam o krawacie co w tańcu przeszkadza
buku - |12 Sty 2008|, 2008 13:11
| mariusz_technik napisał/a: | A to już gadają że Speedo w tańcu przeszkadza |
To Speedo tańczy?? Niesamowite..
buku - |12 Sty 2008|, 2008 21:57
Nie mogłem się powstrzymać
Jajcuś - |14 Sty 2008|, 2008 00:00
U mnie też sie zarzyla, wiec kupiłem czujnik najtańszy, wcale nie było kontrolki, nastepnie droższy i od razu przedmuchałem i zastosowałem wd 40 na wtyczke i było dobrze. Jakiś miesiąc pózniej znowu sie zaczeła żarzyć i zrobiłem regeneracje dużej skrzynki bezpieczników i teraz jest wszytko ok do dzisiaj
|
|