| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - UBEZPIECZENIE OC
tomas - |12 Lut 2005|, 2005 16:15 Temat postu: UBEZPIECZENIE OC Wlasnie postanowilem sprawdzic konkurecje dla PZU i sie miło zaskoczylem,firma nazywa sie TRYG,szukajcie w necie, Ubezpieczylem tam scorpio za cale 350zł na rok,natomiest moj kolega dla porownania ma tam ubezpieczonego Pontiaca Firebirda za 415zł ZA CAŁY ROK.
gorąco poleca
przyjeło sie ogolnie i teraz sie niemowi "ide zapłacic ubezpieczenie" tylko "ide zaplacic PZU" ,a wystarczy dobrze poszukac i mozna 3 razy taniej to zrobic.
Pozdrawiam
marcys - |12 Lut 2005|, 2005 21:26
a jaki mają słodki bałagan w papierach.... dwa miesiace po ubezpieczeniu wysylaja mi poleconym ze jak nie wykupie ubezpieczenia w ciagu tygodnia to mnie przymusowo ubezpieczą bez znizek:) ale nie bede na nich narzekał znowu mam 60% znizki mimo ze powinienem miec 40%.... czasami lubie to nasze polskie bałaganiarstwo....
Rafał A.(antek) - |12 Lut 2005|, 2005 22:24
ja polecam GENERELI jak coś soa dobrzy i sprawni i w miare tani. JAk ma byc baardzo tanio, to ... SAMOPOMOC ale o nic wiecej nie pytajcie
COSSY - |13 Lut 2005|, 2005 10:15
Tryg to największy oszust jaki może być przy wypłatach odszkodowań. Wiem to z doświadczenia
tomas - |13 Lut 2005|, 2005 10:22
Akurat jesli chodzi o wyplate odszkodowania i OC to pałacącego niewiele to obchodzi wiec mysle ze warto:))
marcys - |13 Lut 2005|, 2005 11:32
Cossy z mojego doswiadczenia w tej firmie jestem juz dosc dlugo (w tym czasie zmienila trzy razy nazwe) jak na razie maja na mnie tylko straty:))) trzy razy zrobilem szkode i za kazdym wyplacali pieniadze wtrybie b.szybkim i takie pieniadze ze ludzie na tym pozarabiali, np ostatnio stuknalem 12letniego zgnitego maluszka i facet prawdopodobnie mial szkode calkowita i dostal 1800... a wszystkie podzespoly mechaniczne (silnik skrzynia itp) mial całe i sprawne, jak to sprzeda bedzie mila ponad 2 koła. kto przy zdrowych zmysłach dałby mu tyle na gieldzie za starego kaszla??
Rafał A.(antek) - |13 Lut 2005|, 2005 18:18
ale pewnie zabrali mu malca, przy szkodzie całkowitej.
Rafał A.(antek) - |13 Lut 2005|, 2005 18:39
no niby przy OC to rybka, ale jak kazdy tak bedzie myslal to pozniej kiepsko bedzie jak ktos tobie wjedzie w auto
marcys - |14 Lut 2005|, 2005 17:02
wątpie zeby mu zabrali. A jak mu zabrali to ma facet problem z glowy. krzywda mu sie nie stala zwazywszy na wysokosc odszkodowania.
Rafał pokaz mi kogos kto sie przejmuje swoim OC. moje przejmowanie polega na tym ze płace w terminie swoja skladke. a jak kto komu kiedy czy i ile wyplaci na to nie mam zadnego wplywu. Jakos nieslyszalem zeby powstal ranking firm ktore najszybciej wyplacaja odszkodowania, A tymbardziej zeby ktos pod tym katem wbierał TU. A jesli odpukac ktos mi wjedzie to mam nadzieje ze tak jak ja oplacił skladke i tak jak moje TU w 5 dni po szkodzie dostane decyzje o odszkodowaniu ktore z nawiazka pokryje moje straty. jesli beda problemy jest przeciez powolany Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Coz pomoze sie przejmowac?i tak wszystkiego nie jestes wstanie przewidziec.
Struna - |14 Lut 2005|, 2005 17:16
No ja też tak uważam - co prawda rzeczoznawcy to niejednokrotnie barany straszne ale trzeba dochodzić swojego bo kasiora za szkodę się należy.
Rafał A.(antek) - |14 Lut 2005|, 2005 17:56
Kwestja tzw postawyobywatelskiej i juz. Bez przegięc poprostu.
|
|