| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
MK 3 - Sprowadzony Oczaty 97
Rychol - |27 Gru 2007|, 2007 18:41 Temat postu: Sprowadzony Oczaty 97 Witam jako początkujący amator forda.
Auto kupiłem na Ebay-u 22.10.2007r. za 1450 euro, od drugiego właściciela w Niemczech - poniżej link http://cgi.ebay.de/ws/eBa...em=250177171423
sprowadziłem do polski 27.10.2007r. z przebiegiem trochę ponad 94000 (udokumentowane książką serwisową, jest to koniec 97 roku - produkcja, silnik 2.3 16V Ghia z automatyczną skrzynią biegów, nadwozie kombi, kolor srebrny metalik.
Autko ma uszkodzoną ASB, w sumie jeździ tylko na D i R, 1 i 2 czasami, w Niemczech kupiłem na szrocie z rozbitego oczatego ten sam rocznik za 150 Euro, sprawdziłem jak jeździ i wytargałem wraz z synem, szrociarz za wyjęcie chciał drugie tyle, ale i tak za wypożyczenie narzędzi musiałem dać 20 Euro. teraz czeka mnie wymiana, nie wiem czy dam radę sam to zrobić, ale warsztaty tak się cenią że aż strach się bać (Sosnowiec, Częstochowa - 600 pln.).
Ponadto jest uszkodzona sprężarka klimy, jeszcze nie oglądałem ale lata całe koło pasowe - ma założony krótszy pasek, pomijając klimę, w rozbitku już nie było, a nie miałem czasu szukać bo miałem wypożyczoną lawetę i czas gonił.
Wyposażenie typowe dla Ghia, full oprócz skóry i tempomatu.
Jeździ cichutko, silnik chodzi równo, środek super zadbany, jedyny problem nie dostałem kodu do radia 6000 CD i jak odpiąłem aku, to radio po włączeniu wyświetla tylko nr VIN.
Więcej opisu i fotek po wymianie skrzyni (jak się uda).
29.12 - dostaję informację na GG że są nowe odpowiedzi na mój post, a tu ich nie ma ;-(
Sprawa się wyjaśniła, na tym forum nie ma odpowiedzi, jeżeli już to proszę na GG lub PW
Rychol - |31 Gru 2007|, 2008 11:51
Pierwsze co zrobię, to wymiana bocznych kierunków na białe lub dymne, ponieważ pomarańcz w tym autku to tragedia, wygląda jak kwiatek przy kożuchu.
|
|