| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - wycieki benzyny?
jacky - |19 Gru 2007|, 2007 18:45 Temat postu: wycieki benzyny? witam.kilka dni temu zauwazylem pod autem teczowe plamy takie jakie powoduje benzyna rozlana na mokrym asfalcie....dwa dni temu w nowym miejscu tez zauwazylem wielka palme dokladnie pod silnikiem.......wczoraj auto oddalem na obowiazkowe badanie techniczne tzw.MOT i porosilem mechanika zeby sprawdzil czy nie ma gdzies wyciekow benzyny.stwierdzil,ze wszystko jest ok...........ja sam probowalem ustalic tez gdzie to cieknie zagladalem pod spod auta przez dlugi czas i nic! a dzis rano zauwazylem pod silnikiem na asfalcie ogromna plame .....trudno mi na oko ustalic czy ubywa mi paliwa ze z baku bo auto i tak chleje olbrzymie ilosci benzyny........co za diabel? skad moze wyciekac? plamy sa zawsze pod silnikiem i na 100 proc przekonany jestem,ze to z mojego wieloryba..
Stefan - |19 Gru 2007|, 2007 19:09
Witam! Kolega w profilu ma dwa auta.Ktorego dotyczy problem? Pozdrawiam.Stefan.
Kevin Xy - |19 Gru 2007|, 2007 19:21
| Stefan napisał/a: | | Kolega w profilu ma dwa auta.Ktorego dotyczy problem |
| jacky napisał/a: | | plamy sa zawsze pod silnikiem i na 100 proc przekonany jestem,ze to z mojego wieloryba |
Stefan - |19 Gru 2007|, 2007 19:36
Witam!Starosc i sleposc niestety!Gdyby to byl wyciek paliwa to bylo by czuc benzyne.Sprawdz raczej poziom oleju w ASB. Pozdrawiam.Stefan.
jacky - |19 Gru 2007|, 2007 19:36
o psiakosc.. oczywiscie dotyczy to scorpio
[ Dodano: 2007-12-19, 19:39 ]
hm,sam nie wiem.ale raczej obstawiam benzyne..takie piekne teczowe plamy na mokrym asfalcie.......olej to chyba nie jest.ide zagrzac motor i sprawdze poziom oleju w asb
[ Dodano: 2007-12-19, 21:30 ]
poziom oleju w ASB jest w normie,sprawdzilem po kilkunastomilowej jezdzie
|
|