Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - Gdzie się to powinno znajdować???

robkom - |6 Gru 2007|, 2007 20:55
Temat postu: Gdzie się to powinno znajdować???
Mam problemik z trójkątem bo nie wiem gdzie się on powinienł oryginalnie znajdować, nigdzie we wnęki w bagarzniku mi nie pasi, to samo z lewarkiem i apteczką. Nie wiem, ale chyba mam te rzeczy nie oryginalne.... mógłby mi ktoś podesłać fotkę jak to wyglada??
Kevin Xy - |6 Gru 2007|, 2007 20:59

mam habete ale chyba bedzie podobnie
apteczka- po lewej stronie zaraz przed lampa- jet gumowy pasek do zlapania- jeszcze przed miejscem na apteke jet miejsce na gasnice
lewarek po prawej stronie przed lampa, ten odkrecany- tam jet miejsce na lewar

robkom - |6 Gru 2007|, 2007 21:20

u mnie nie ma pasków... wogóle jakiś baran to powyciągał dlatego potrzebuje foto żeby sobie to zobrazować...
Vaux - |7 Gru 2007|, 2007 00:16

U mnie w sedanie lewarek jest po prawej stronie pod pokrywą podobnie jak i apteczka. Trójkąt pewnie po lewej dało by się w tę odkrytą wnękę przymocować
Roki19 - |15 Gru 2007|, 2007 01:11

A czy ktoś mógłby mi to opisać w kombi? Najchętniej prosibłym o foto. Apteczkę wrzuciłem do schowka koło głośnika (po lewej stronie). Natomiast lewarek jak mniemam ma iść po prawej stronie od koła zapasowego (niestety nie mam lewarka). Trojkąta i gasnicy też nie dostałem:/
Stefan - |15 Gru 2007|, 2007 01:47

Witam! Lewarek i kliny w takiej podstawce pod kolem zapasowym.Pozdrawiam.Stefan.
samuel - |15 Gru 2007|, 2007 02:44

ni umnie to tyz tak bylo ale klopot z wyciaganiem tego to woze i tak na wieszchu czasem trzeba uzyc na drodze i co wyciagac kolo zeby komus wytlumaczyc kto ma racje a tak to pod rekom kiedys wozilem gume ale zgubilem tylu kretynow na drodze :lol:
ptaku - |15 Gru 2007|, 2007 08:40

w kombi po prawej stronie jak podniesiesz podłogę to masz miejsce na trójkąt i parę kluczy lub innych drobiazgów,pod kołem zapasowym jest podkładka na lewarek i klucz do kół :)
bingo - |15 Gru 2007|, 2007 13:12

lewarek pod kołem, trójkąt w wytłoczce pod prawą pojkrywą, aplteczka we wnęce po lewej stronie, co do gaśnicy, ja mam przykręconą z boku, ale nie weim , czy tak powinno być...
Jak będzisz kupował lewarek, to zwóć uwagę, y był od kombi, czyli mały, są jeszcze dwustronne, lepsze, ale nie będziesz miał gdzie go włożyć, po pod koło nie wejdzie.

Roki19 - |15 Gru 2007|, 2007 16:59

No to klops bo w miejscu koła zapasowego mam butlę gazową:) Mam w sumie żabę i woże ją w bagażniku. Jednak chciałem mieć oryginalny stuff ze scorpio:)
Struna - |15 Gru 2007|, 2007 17:01

ja mam i lezy mi w garażu.
pablo19 - |17 Gru 2007|, 2007 08:46

A gdzie umieścić korbę od oryginalnego trapezowego lewarka? Wala mi się trochę.
Zysio - |17 Gru 2007|, 2007 08:53

Nie wiem jak w mk1 - ale u mnie w tym plastiku pod kołem zapasowym jest na tę korbę wytłoczenie + bodajże trzy małe metalowe uchwyty, w które wkładasz korbę, są one wsuwane w ten plastik, i lubią się czasem wyjmować razem z korbą :)
pablo19 - |17 Gru 2007|, 2007 09:09

Aaa to trzeba mieć pewnie jeszcze ten plastyk ;)
Zysio - |17 Gru 2007|, 2007 09:12

ten sam, na którym jest usadowiony lewarek i oryginalny klucz ;)
Marcin - |17 Gru 2007|, 2007 09:18

W mk1 w sedanie to miałem taką kieszonkę przy prawym błotniku, przekręcało się kółko i otwierał się uformowany kawałek szmaty stanowiący tapicerke bagażnika, tam był schowany lewarek, odkręcało się najpierw śrubkę i potem można go wyjąć. Aha... lewarek w mk1 mam zintegrowaną korbę w postacji kawałka zagietego pręta.

Jako ciekawostkę, to dopowiem, że nawet w wielorybie jest to mocowanie lewarka, wystarczy dorwać tapicere od mk1 i można mieć lewarek schowany przy prawym błotniku :) w MK2 pewnie to samo, trza by odchylić tapicerkę i sprawdzić.

pablo19 - |17 Gru 2007|, 2007 09:45

Marcin napisał/a:
W mk1 w sedanie to miałem taką kieszonkę przy prawym błotniku, przekręcało się kółko i otwierał się uformowany kawałek szmaty stanowiący tapicerke bagażnika, tam był schowany lewarek, odkręcało się najpierw śrubkę i potem można go wyjąć. Aha... lewarek w mk1 mam zintegrowaną korbę w postacji kawałka zagietego pręta.

Jako ciekawostkę, to dopowiem, że nawet w wielorybie jest to mocowanie lewarka, wystarczy dorwać tapicere od mk1 i można mieć lewarek schowany przy prawym błotniku :) w MK2 pewnie to samo, trza by odchylić tapicerkę i sprawdzić.

Teraz mam 2 lewarki, jeden tez ze zintegrowaną korbą i trapeza, trapez ma do siebie przymocowany klucz i jest przykręcony tak jak Marcin pisze, ale co z tą korbą od niego?

Kevin Xy - |17 Gru 2007|, 2007 10:20

Marcin napisal o lewarku z mk1 polifta, natomiast Pablo ma lewar z pierwowzoru i tam ta korba jet dosc duza i niezintegrowana
pablo19 - |17 Gru 2007|, 2007 10:28

Kevin Xy napisał/a:
Marcin napisal o lewarku z mk1 polifta, natomiast Pablo ma lewar z pierwowzoru i tam ta korba jet dosc duza i niezintegrowana

jw. napisałem mam oba

Miszcz - |17 Gru 2007|, 2007 13:37

Marcin napisał/a:
w MK2 pewnie to samo, trza by odchylić tapicerkę i sprawdzić

Nie trzeba sprawdzać, jest tak odchylana oryginalnie :)