Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Brak wspomagania w Scorpio

jarek_lech - |14 Lis 2007|, 2007 21:24
Temat postu: Brak wspomagania w Scorpio
Witam,

Chciałbym sie was poradzić, mam okazje kupić za nie duże pieniądze Scorpio z '93 w wersji Giha. Wszystko jest pięknie i wspaniale, lecz niestety jak to bywa w takich sytuacjach jest jedno "ale", brak wspomagania. Człowiek od którego chce kupić auto twierdzi, ze wyciekł mu gdzieś płyn i wspomaganie zdechło.Podobno można nim normalnie jeździć. Niestety nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości gdyż jeszcze auta nie widziałem. Chciałbym się dowiedzieć jakich kosztów naprawy mogę sie spodziewać w najlepszym i najgorszym przypadku:) może jest to jakaś standardowa usterka w Scorpiakach i będziecie wiedzieli o co chodzi. Z góry dziękuje za odpowiedź.

ptaku - |14 Lis 2007|, 2007 21:31

bez wspomagania to raczej trudno jeździć
Struna - |14 Lis 2007|, 2007 21:35

ptaku1954 napisał/a:
bez wspomagania to raczej trudno jeździć
ciężko ale się da :) a koszt zrobienia tego to w używkach max 500 zeta
mmmk - |14 Lis 2007|, 2007 23:48

zrobic sie da ale pytanie tylko jak nieduze sa te pieniadze?? bo jak od sredniej ceny za jaka mozna kupic taki sprawny samochod mialbym odjac 500 zl i to tyle to niech sobie go poprzedni wlasciciel dalej trzyma. a jezeli jest naprawde tani to moznaby pomyslec ale skoro on o niego tak dbal,ze wyciekl mu gdzies plyn i tak jezdzil to pytanie kolejne... czego on jeszcze w tym samochodzie nie zrobil jak sie powinno??
Luke - |15 Lis 2007|, 2007 00:00

mmmk napisał/a:
czego on jeszcze w tym samochodzie nie zrobil jak sie powinno??

i może się tak zdarzyć, że co tysiąc kilometrów coś tam będzie wysiadało i tak beż końca
moim zdaniem można dołożyć te 500zł i kupic cos fajnego, tym bardziej, że przejściówki są stosunkowa niedrogie... inna sprawa nie wiem jaka miałaby być ta atrakcyjna cena

Zysio - |15 Lis 2007|, 2007 07:46

Luke napisał/a:
że przejściówki są stosunkowa niedrogie

taaa - a znajdź sensowną, nie zapominaj że klepali to tylko niecałe 3 lata :)

jarek_lech, Jak masz muly Schwarzeneggera - to możesz próbować jeździć tym bez wspomy, ale zaręczam że jest co najmniej ciężko :)

Luke - |15 Lis 2007|, 2007 09:00

Zysio napisał/a:
taaa - a znajdź sensowną, nie zapominaj że klepali to tylko niecałe 3 lata :)

da się coś znaleźć, mi wszyscy mówili, że nie znajdę sensownej i jeszcze na dodatek bez gazu a tu masz jest i w dobrym stanie :)
ale w ostateczności można szukać troszkę starszych tzn jeszcze MK1 tak od 1990r

Stefan - |15 Lis 2007|, 2007 09:07

Witam!
jarek_lech napisał/a:
Chciałbym się dowiedzieć jakich kosztów naprawy mogę sie spodziewać w najlepszym i najgorszym przypadku
-widywalem wspomagania po 150-200 zl.Do tego pewnie pompa oleju za powiedzmy 100 zl i litr ATF-u.Godzina i wszystko dziala.Sa to koszty(moim zdaniem) troszke naciagniete w gore. :one: Pozdrawiam.Stefan.
Kevin Xy - |16 Lis 2007|, 2007 13:26

500 za duzo
jezdze na maglu z pompa (dziala wysmienicie) za 80 pln
wiem ze coss to inna bajka ale mysle ze za 200 da raze calosc

Struna - |16 Lis 2007|, 2007 18:08

Kevin Xy napisał/a:
wiem ze coss to inna bajka ale mysle ze za 200 da raze calosc
ja wersję max pesymistyczną przedstawiłem żeby kolega miał pogląd na najgorszy przypadek i rzad wielkości.