| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - problem!! jak dostac sie do autka? :(
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 19:53 Temat postu: problem!! jak dostac sie do autka? :( hejka
Dzisiaj grzebalem w bagazniku , chcac podlaczyc zmieniarke... w koncu zaczelo padac , dzwonie do znajomego zeby podjechac do niego na garaz i dokonczyc sprawe... i odruchowo zamykam bagaznik , siegam reka po kluczyki do kieszeni i ... zostaly w bagazniku ....!! bagaznik otworzylem z pilota nie otwierajac autka...
Mam tylko jeden komplet kluczy + pilot ktory obecnie jest w bagazniku...
Ktos ma jakis pomysl jak sie dostac ?? ile kasuja za "legal wlam " do autka...? bez autka jak bez reki...
1Bodzio - |3 Lis 2007|, 2007 20:25
A miałeś zamknięte na raz, czy też z podwójnym ryglem?
Stefen - |3 Lis 2007|, 2007 20:37
czyli trzeba wziąć kawałek drutu wygiąć i się włamać do własnego auta przerabiałem to ostatnio
zbyszek - |3 Lis 2007|, 2007 20:41
Gdy zamknięty na podwójne ryglowanie to niestety drut nic nie da.
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 20:42
podwojne ryglowanie... cos musze wykombinowac zeby sie dostac do bagaznika... czy podwojne ryglowanie jest tez przy bagazniku??
Stefen - |3 Lis 2007|, 2007 20:45
no to jak zamknął na podwójne ryglowanie to umarł w butach, pozostaje łokieć w szybę no chyba ze otworzy jakoś maskę i zrobi jakieś zwarcie w bezpiecznikach i może otworzy ale wątpię
Adam73 - |3 Lis 2007|, 2007 20:45
| dajmispokoj napisał/a: | | zamykam bagaznik , siegam reka po kluczyki do kieszeni i ... zostaly w bagazniku ....!! |
no i tu sie niestety kłania posiadanie drugiego kompletu kluczyków.
Stefan - |3 Lis 2007|, 2007 20:46
Witam! | dajmispokoj napisał/a: | | Ktos ma jakis pomysl jak sie dostac ?? ile kasuja za "legal wlam " do autka...? bez autka jak bez reki... | -sadze ze w tej sytuacji najtaniej wyjdzie lewa tylna szyba. Pozdrawiam.Stefan.
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 20:47
a przewiercenie zamka w bagazniku ??
Stefen - |3 Lis 2007|, 2007 20:50
| dajmispokoj napisał/a: | | a przewiercenie zamka w bagazniku ?? |
taniej szyba bo jak zamek to wtedy bedziesz zmieniał wszystkie zamki łącznie ze stacyjką
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 20:51
no nie do konca, bo i tak bagaznik otwiera sie z centralnego... albo z pilota
Stefan - |3 Lis 2007|, 2007 20:51
Witam! Sadze ze szybke od jakiegos kolegi za 30 zl dostaniesz.Zamka chyba nie. Pozdrawiam.Stefan.
Stefen - |3 Lis 2007|, 2007 20:52
a jak będziesz musiał otworzyć z kluczyka to co wtedy??
1Bodzio - |3 Lis 2007|, 2007 20:54
Spróbuj najpierw drutem. Żeby zamknąć pilotem podwójnie ( z ryglowaniem) to trzeba nacisnąć na pilota dwa razy. Jeśli nie naciskałeś dwa razy przy zamykaniu auta to spokojnie otworzysz je drutem.
Marcin - |3 Lis 2007|, 2007 20:54
Z tym bagaznikiem to jest jeszcze jedna kwestia...
Od strony kufra są zabezpieczenia na oparcia, które blokują odchylanie oparcia... jeśli oparcia są zblokowane to nie ma po co szyby wybijać moim zdaniem.
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 20:56
| 1Bodzio napisał/a: | | Spróbuj najpierw drutem. Żeby zamknąć pilotem podwójnie ( z ryglowaniem) to trzeba nacisnąć na pilota dwa razy. Jeśli nie naciskałeś dwa razy przy zamykaniu auta to spokojnie otworzysz je drutem. |
gwarant ze podwojne, bo zawsze patrze czy swiatelka pomrugaja do mnie
myslicie ze jakies spece od zamkow nie otworza autka bez szkod...?
1Bodzio - |3 Lis 2007|, 2007 20:59
Jeśli chcesz to musisz szukać złodzieja, ale fachowca , nie pierwszego z brzegu. Ewentualnie zapytaj na policji, może oni Ci kogoś polecą. To najpewniejsze źródło.
robert sadowski - |3 Lis 2007|, 2007 21:07
biedak a tak fajnie dzień zaczynał
ale do sedna tematu jak nie ma pewności co do siedzeń to zostaje zamek w klapie i nauczka na przyszłośc a jak jest pewny to ja też obstaję przy szybce ale najpierw popatrz czy uszczeleczki nie dasz rady wygnieść a jak nie to pozostaje bum
pozdrowienia na placu boju robert
zbyszek - |3 Lis 2007|, 2007 21:07
Ja próbowałem znaleźć "fachowca", żeby otworzył mojego, niestety gdy dowiadywali się że chodzi o forda rozkładali ręce. Została mi tylko tylna szyba, i tak jak pisał Marcin dobrze, żeby oparcia nie były zablokowane
dajmispokoj - |3 Lis 2007|, 2007 21:30
| zbyszek napisał/a: | | Ja próbowałem znaleźć "fachowca", żeby otworzył mojego, niestety gdy dowiadywali się że chodzi o forda rozkładali ręce. Została mi tylko tylna szyba, i tak jak pisał Marcin dobrze, żeby oparcia nie były zablokowane |
o co chodzi z tymi oparciami ?? normalnie naciskam u gory i klade....
Marcin - |3 Lis 2007|, 2007 21:41
Jak je położysz po wybiciu szyby to zobaczysz taki czerwony dzyndzel..... nie przestwaj go doczasu aż będziesz mieć kluczyki w ręku
P.S. A butla z gazem nie będzie przeszkadzała w dostępie do bagaznika?
1Bodzio - |3 Lis 2007|, 2007 23:13
Ja bym jednak rozwiercił ( złamał) wkładkę do zamka bagażnika. Mająć klucz odzyskany mozna w punktach dorabiania kluczy z łatwością ustawić dowolną wkładkę pod dany klucz. Koszt ustawienia wkładki to w moich stronach 50 zł. Szyba pewnie bedzie droższa, zwłaszcza że musisz tłuc dużą szybę boczną, tak aby przez nią wejść do środka. Wybicie małej szybki nic nie da, gdyż drzwi klamką od wewnątrz i tak nie da się otworzyć.
fiebik - |3 Lis 2007|, 2007 23:17
jakos nie chce mi się wierzyć, że nie ma w twoich stronach speca, co otworzy auto bez zniszczeń.
Stefan - |3 Lis 2007|, 2007 23:24
Witam! | dajmispokoj napisał/a: | | Mam tylko jeden komplet kluczy | -to ile kluczy trzeba do tego auta? | 1Bodzio napisał/a: | | Koszt ustawienia wkładki to w moich stronach 50 zł | -czy szyba nie jest jednak tansza?Sam kolega wymieni bez dodatkowych kosztow. | fiebik napisał/a: | | jakos nie chce mi się wierzyć, że nie ma w twoich stronach speca, co otworzy auto bez zniszczeń. | -gdyby to byl Mercedes albo cos z lepszej polki.... | 1Bodzio napisał/a: | | Ewentualnie zapytaj na policji, | -oni maja pewnie "zajetych na dluzej" Fakt ze maja do dyspozycji takich ludzi ale ich usluga jest stosunkowo droga.Sprawe upraszcza to ze wszystkie modele Scorpio mialy w drzwiach te same szyby. Pozdrawiam.Stefan.
1Bodzio - |3 Lis 2007|, 2007 23:35
| fiebik napisał/a: | | jakos nie chce mi się wierzyć, że nie ma w twoich stronach speca, co otworzy auto bez zniszczeń. |
Jakoś nie przyszło mi szukać, więc nie wiem. Podwójnego ryglowania jednak byle łapciuch nie otworzy.
Stefan - |3 Lis 2007|, 2007 23:38
Witam! Maja chlopcy dosc proste"generatorki".Tylko w Scorpio to troszke nietypowo jest. Pozdrawiam.Stefan.
QbA - |4 Lis 2007|, 2007 11:30 Temat postu: awaryjne otwieranie auta Ja za taką usługę zapłaciłem 150 PLN -wezwałem fachowca z ogloszenia wystukałem AWARYJNE OTWIERANIE AUTA- napewno ktoś to robi w twoim mieście
bigdaaddy - |4 Lis 2007|, 2007 11:50
| 1Bodzio napisał/a: | | Ja bym jednak rozwiercił ( złamał) wkładkę do zamka bagażnika. | Też bym wolał tak. Lepiej chyba wymienić zamek, nawet za cenę wyższą o pare złotych niż stracić oryginalną szybe.
do cent - |4 Lis 2007|, 2007 11:57
tez tyle zaplacilem, zatrzasnalem 2 razy w ciagu 2 dni ale drugi raz darmowy byl bo juz sam potrafilem otworzyc, zadzwonlem na policje i mi przyslali jakiegos ćwoka ktory nie mial nawet sprzetu pozadnego a jak zobaczyl samochod chcial wracac ale poszlo
jesli masz z tylu korby to w miare prostym sposobem otworzysz, wystarczy odgiac gore tylnich drzwi zablokowac jakims twardym klinem zeby palcow nie przycielo i dlugim drutem powoli otwierac szybe, dla ulatwienia druga osoba moze naciskac szybe do dolu bo to jednak takim drucikiem ciezko jest bez tego otworzyc. z klamkaod wewnatrz nie probuj bo nie otwiera na podwojnym ryglu zreszta na pojedynczym chyba tez
a jak masz elektryke no to sory polbruk i bum
dajmispokoj - |4 Lis 2007|, 2007 13:34
witam
znalazlem klienta... 200 pln, dzisaj 300 bo niedziela
grzechu913 - |4 Lis 2007|, 2007 13:57
trzeba bylo taki srubokret z raczka wcisnac do zamka bagaznika i przekrecic
i taniej by Cie wyszlo
dajmispokoj - |4 Lis 2007|, 2007 14:15
no mowiac szczerze to sie wlasnie zastanawiam czy przewiercic wkladke zamka w bagazniku i w ten sposob,... bo jednak jakas 100 mniej mnie to wyjdzie
Rafał A.(antek) - |4 Lis 2007|, 2007 14:33
| 1Bodzio napisał/a: | | zyba pewnie bedzie droższa, zwłaszcza że musisz tłuc dużą szybę boczną, tak aby przez nią wejść |
wlasnie te duze boczne sanajtansze sprobuj kupic tą mala trojkatna do sedana
LYSYKON - |5 Lis 2007|, 2007 10:01
| Speedo napisał/a: | | ja mam obie |
jeszcze
LYSYKON - |5 Lis 2007|, 2007 10:09
| Speedo napisał/a: | | jakis skok na moja piwnice sie szykuje |
mmmk - |5 Lis 2007|, 2007 10:25
ja tez mam obie i nikt tego nie chce kupic za zadna kase...
1Bodzio - |5 Lis 2007|, 2007 21:38
| mmmk napisał/a: | | ja tez mam obie i nikt tego nie chce kupic za zadna kase... |
No bo po co ją tłuc, jak i tak nie da się przez otwór po niej wejść do środka?
Boni - |5 Lis 2007|, 2007 23:03
W liftach mk1 przez trójkąty też nie dało się wejść ale łapa wchodziła BTW kombatanckich akcji - dwa razy w pierwszym lifcie zamknąłem kluczyki, pierwszy raz na wakacjach, udało mi się wyciąć nożem kuchennym trójkąt, bo był kiepsko wklejony, wkleiłem go mocno. No to za drugim razem myślę se, wytnę drugi trójkąt, bo ten pierwszy to teraz mur-beton. Drugi trójkąt przedefiniował mi mur-beton bo był w oryginale fabrycznym i po 14 czy 15 latach dał odpór. Ale prawie dziada wyciąłem, tylko że prawie robi różnicę - prysł mi na ostatnich 10cm wycinania Jakoś po tamtych doświadczeniach, lifta już dawno nie mam, a dwa trójkąty gdzieś w garażu leżą
|
|