Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Zarysowana przednia szyba

bartom - |1 Lis 2007|, 2007 19:44
Temat postu: Zarysowana przednia szyba
Witajcie!

Autko moje zostalo uposażone w przednią sziben podgrzewaną.
Niestety od jakiegoś czasu zauwazylem pojawianie sie coraz to wiekszych zarysowan na szybie. Wymienilem wycieraczki ale niestety nie zatrzymalo to "procesu" .

Czy slyszal ktos z Was o jakims sposobie na ten problem? Czy jakiekolwiek wypolerowanie wchodzi w gre, czy sa jakies specjalne srodki? A moze wyjsciem jest po prostu wymiana szyby?

Nie jestem szklarzem :D ale wydaje mi sie ze nie da sie tego szmatką wypolerowac,,a moze sie myle?...
Jak ma ktos jakis pomysl to prosze podrzutcie :??? :??? :638:

Pozdrawiam!

tomasz - |1 Lis 2007|, 2007 21:00

na alledrogo widzialem zestawy do polerowania szyb - ale jaki efekt mozna uzyskac to zagadka
http://moto.allegro.pl/it...ochodowych.html
:-d

Srebrny - |1 Lis 2007|, 2007 21:04

Teoretycznie jest możliwe, praktycznie polerowanie na dużej powierzchni doprowadzi do zmiany optyki, refleksy itd będą doprowadzać do szybiego zmęczenia zwroku, tak jak pozostawienie szyby z rysami. Niestety samochód mocno eksploatowany (przeoczenie awari wycieraczek) naraża przednią szybę na przedwczesne zużycie.
pablo19 - |14 Paź 2011|, 2011 17:04

Odświeżę temat. Mamy w ToiToi-u trzy superaśne rysy wyglądające jak pół tęczy. Chyba komuś kiedyś wycieraczki chodziły bez gumek :wpale: Czy macie jakieś nowe przemyślenia? Czy warto jechać z tym do fachowców? Czy tak jak napisał Srebrny nie ma co?
qhen - |14 Paź 2011|, 2011 21:05

tak jak napisal Srebrny przyjdzie noc deszcz swiatła z naprzeciwka i bedzie lipa.
maup - |16 Paź 2011|, 2011 00:47

Pablo nie kombinuj, nawet bez grzania załóż a nie próbuj polerki. To się robi tylko i wyłącznie pod sprzedaż. Szkoda oczu wyłupiać a naprawdę nie ma szans na to, żeby się dało takie rysy spolerować bez efektu olimpiady.
Zysio - |16 Paź 2011|, 2011 09:29

maup napisał/a:
nawet bez grzania załóż

W ToiToiu ciężko o grzanie :)

maup - |18 Paź 2011|, 2011 11:09

Zysio napisał/a:
W ToiToiu ciężko o grzanie

a fakt
juz drugi raz przy okazji postów Pabla mam problemy z koncentracją ;) czyżby to coś oznaczało?? :twisted:

Reader - |18 Paź 2011|, 2011 11:23

Pewnie oznacza , że najwyższy czas powrócić do normalnego samochodu.