| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Zarysowana przednia szyba
bartom - |1 Lis 2007|, 2007 19:44 Temat postu: Zarysowana przednia szyba Witajcie!
Autko moje zostalo uposażone w przednią sziben podgrzewaną.
Niestety od jakiegoś czasu zauwazylem pojawianie sie coraz to wiekszych zarysowan na szybie. Wymienilem wycieraczki ale niestety nie zatrzymalo to "procesu" .
Czy slyszal ktos z Was o jakims sposobie na ten problem? Czy jakiekolwiek wypolerowanie wchodzi w gre, czy sa jakies specjalne srodki? A moze wyjsciem jest po prostu wymiana szyby?
Nie jestem szklarzem ale wydaje mi sie ze nie da sie tego szmatką wypolerowac,,a moze sie myle?...
Jak ma ktos jakis pomysl to prosze podrzutcie
Pozdrawiam!
tomasz - |1 Lis 2007|, 2007 21:00
na alledrogo widzialem zestawy do polerowania szyb - ale jaki efekt mozna uzyskac to zagadka
http://moto.allegro.pl/it...ochodowych.html
Srebrny - |1 Lis 2007|, 2007 21:04
Teoretycznie jest możliwe, praktycznie polerowanie na dużej powierzchni doprowadzi do zmiany optyki, refleksy itd będą doprowadzać do szybiego zmęczenia zwroku, tak jak pozostawienie szyby z rysami. Niestety samochód mocno eksploatowany (przeoczenie awari wycieraczek) naraża przednią szybę na przedwczesne zużycie.
pablo19 - |14 Paź 2011|, 2011 17:04
Odświeżę temat. Mamy w ToiToi-u trzy superaśne rysy wyglądające jak pół tęczy. Chyba komuś kiedyś wycieraczki chodziły bez gumek Czy macie jakieś nowe przemyślenia? Czy warto jechać z tym do fachowców? Czy tak jak napisał Srebrny nie ma co?
qhen - |14 Paź 2011|, 2011 21:05
tak jak napisal Srebrny przyjdzie noc deszcz swiatła z naprzeciwka i bedzie lipa.
maup - |16 Paź 2011|, 2011 00:47
Pablo nie kombinuj, nawet bez grzania załóż a nie próbuj polerki. To się robi tylko i wyłącznie pod sprzedaż. Szkoda oczu wyłupiać a naprawdę nie ma szans na to, żeby się dało takie rysy spolerować bez efektu olimpiady.
Zysio - |16 Paź 2011|, 2011 09:29
| maup napisał/a: | | nawet bez grzania załóż |
W ToiToiu ciężko o grzanie
maup - |18 Paź 2011|, 2011 11:09
| Zysio napisał/a: | | W ToiToiu ciężko o grzanie |
a fakt
juz drugi raz przy okazji postów Pabla mam problemy z koncentracją czyżby to coś oznaczało??
Reader - |18 Paź 2011|, 2011 11:23
Pewnie oznacza , że najwyższy czas powrócić do normalnego samochodu.
|
|