Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Nadwozie - przeciek

jacky - |29 Paź 2007|, 2007 21:39
Temat postu: przeciek
witam...wczoraj bylem na myjni i zauwazylem,ze podczas mycia zaczelo mi skapywac kilka kropel z podsufitki,zlekcewazylem to ...dzis rano zauwazylem znowu zamoczone delikatnie siedzenie/w nocy zdrowo lalo/....postanowilem zlokalizowac przeciek-okazalo sie ,ze przecieka przez szybe czolowa...nad nia przez cala szerokosc auta biegnie taka czarna plastikowa listewka i w jednym miejscu dosc mocno odstaje.Raczej jestem pewny,ze to wlasnie tamtedy wcieka woda.Teraz pytanie-czym to zakleic,uszczelnic czy jakos zalatac? slyszalem,ze kleje moga zaszkodzic szybie ....dopiero co kupilem wieloryba i po trochu odkrywam jakies usterki a lubie gdy wszystko jest ten teges,pozdrawiam milosnikow i uzytkownikow scorpio
Struna - |29 Paź 2007|, 2007 21:42

tą listwekę trzeba zdjąć ( na wtrzaskach jest ) potem wyczyścić to co pod nią zastaniesz, odtłuścić i możesz silikonem do szyb to uszczelnić, na koniec montujesz listewkę i się cieszysz z naprawionej usterki.
jacky - |29 Paź 2007|, 2007 21:50

eeeeeeee nooooooooooo supcio
odpowiedz szybsza niz blyskawica!
swierzak jestem wiec czesto bede zawracal d...
dziekuje.jacek

Slyu - |27 Maj 2008|, 2008 13:46

Leci mi woda ze światełka sprawdziłem czy to może przez szyberdach ale nic, więc pewnie gdzieś z szyby przedniej, pytanie moje następujące:
Zwykły silikon użyc czy coś innego?

Struna - |27 Maj 2008|, 2008 14:09

Slyu napisał/a:
Leci mi woda ze światełka sprawdziłem czy to może przez szyberdach ale nic
odpływy szyberdachy przetkaj bo to raczej tamtędy Ci leci. A do klejenie szyby to może być sanitarny albo taki do uszczelniania silników. Tylko trzeba dobrze odczyścić i odtłuścić.
Rafał A.(antek) - |27 Maj 2008|, 2008 21:25

Bezoctowy bo bedzie korodowalo (silikon) a leci jak Struna, napisal, niedrozne odpływy.
bingo - |27 Maj 2008|, 2008 21:44

lub też kołom zębatym od otwierania szyber dachu, u mnie też leciało, niby odpływy ok, ale jak ostro popadało, to mi do środka przez lampkę kapało, okazało się że przelewało się przez rant od mocowania dachu i kapało otworam od mechanizmu - uszczelka się skończyła, odkręciłem, dałem sylikon i jest OK.
Kevin Xy - |27 Maj 2008|, 2008 23:52

prawie zawsze cieknie przez niedroznosc odplywow- przeciez ktos kiedys zaprojektowal tak aby nie cieklo i dal odplywy
bingo - |28 Maj 2008|, 2008 10:07

jak są uszczelki na zębatce dobre, to tak, ale jak się wyrobi, może przy intensywnym deszczu również tamdędy lecieć.
Kevin Xy - |28 Maj 2008|, 2008 17:28

no ona sie musi wyrabiac w deszczu, bo przeciez nikt tam nie zaglada
Slyu - |1 Cze 2008|, 2008 21:28

wylałem tam ze dwa wiadra wody żeby sprawdzic i nic, elegancko, ubytek musi byc gdzies na czubie przedniej szyby, wiec przjechałem tam silikonem i póki co czekam na deszczyk :/