| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - wydech
redxill - |17 Paź 2007|, 2007 13:57 Temat postu: wydech siemka
od wczoraj zaczelo mi cos klekotac pod autem jak najechalem na jakiekolwiek nierownosci, sprawdzilem pod spodem i okazalo sie ze uchwyty ukladu wydechowego sie pourywaly.
ale to niewszystko bo jak dotklem przedniej czesci (t.zn. tej pod silnikiem) to uslyszalem jakis chrupot, wszystko zardzewiale ale z tylu jest OK tylko przod caly zezarty.
dlatego chcialbym zapytac co wymienic, calosc? albo ta przednia czesc ukladu wydechowego tylko ?
no i ile takie cos moze kosztowac?
pozdrawiam redxill
fiebik - |17 Paź 2007|, 2007 14:11
| redxill napisał/a: | | no i ile takie cos moze kosztowac? | jak nie daj Boże potłukłeś katalizator to tanie nie będzie, chyba, że szukać w miarę sprawnej używki.
gufer-posepny - |20 Paź 2007|, 2007 15:13
Wjechałeś w głębszą wodę ? Wielorybki to mają osłonę na katalizatorze i jakąś jeszcze . Może się poluzowały ? Popukaj w katalizator jak będzie cicho to ok .Jak coś będzie szeleścić to pewnie pękł wkład . Mój 2.9 ma na przykład temdem katalizatorów . Drogie to badziewie . Tłumikarze zaśpiewali 1800 za ten element . To było BOSAL-a . Trza to oklepać . Popolować trzeba . Ostatnio na Allegro znalazłem funkiel nówkę Forda do COSWOTRH-a za 400 zeta 4 tłumiki bez katalizatorów . No albo czekać na forum może z rozbiórki coś będzie . O tyle lepsze że oryginał i używany dłużej pociągnie niż tani zamiennik .
Banan - |21 Paź 2007|, 2007 22:11
ludziska ale poco wydawać tyle kasiorki na nowe (uzywki) katalizatory , nie lepiej wstawic przelotówkę
Struna - |22 Paź 2007|, 2007 10:48
niektórzy chcą być ekologiczni.
grzechu913 - |22 Paź 2007|, 2007 10:49
i miec cisze
fiebik - |22 Paź 2007|, 2007 10:49
| Struna napisał/a: | | niektórzy chcą być ekologiczni. | tak, i dodatkowow cenią sobie niższy poziom hałasu
gufer-posepny - |22 Paź 2007|, 2007 18:20
Mi jakiś tam katalizator na pojemności do 3 L za niedużą kwotę oferowali . Ale gość powiedział że to da tyle że nie będą spaliny gryzły w oczy i nos . No i jakiś policjant nie zatrzyma dowodu rejestracyjnego z tego powodu .
Oczywiście używki montować . Pozatym kolega nie powiedział co się stało dokładnie . Tata raz zimą o jakiś krawężnik zahaczył katalizatorem to tylko osłona z boku się urwała . Gość cyknął dwie kropeczki palnikiem i raptem 20 zeta zapłaciłem . Też myślałem że rozwaliłem coś ( kolektor urwany , katalizator rozwalony .
|
|