| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - EMULATOR
bubekgroszek - |13 Paź 2007|, 2007 19:03 Temat postu: EMULATOR Witam, chciałbym zapytać za co odpowiada emulator ( z tego co się orientuję to chyba czyta spaliny z sondy i steruję krokowym ). Do czego zmierzam kupiłem sobie 6mc temu wieloryba ale nie chciał przełączać na gaz, dusił się itp itd ( LPG 2 GEN. ). Chciałem pojechać na regulację ale jak zwykle czas oczekiwania 2-3 tyg. Więc wywaliłem krokowy i wstawiłem register i jako tako ustawiłem ( doświadczenie ze starej skorupy ( 1 generacja lpg ) i wszystko było ok. Dzisiaj zaczął mi trzeszczeć emulator tak jak by jakieś zwarcie było, cały czas trzeszczy jak przełączę na LPG. Jeśli wywaliłem krokowy i jestem na registerze czyli tak jakby
z 2 GEN przeszedłem na 1 GEN to czy ten emulator jest wogólę potrzebny??? Kiedy go odłączyłem nie mogłem przełączyć na gaz ( przełącza przy 2000 obr/min ) ale to chyba normalne, więc chyba wystarczy zmienić centralkę i można wywalić emulator bo przeciesz w 1 GEN go nie ma.
Wybaczcie jeśli piszę kompletne brednie ale LPG to ciemna magia jak dla mnie. Dzięki za pomoc.
Adam73 - |13 Paź 2007|, 2007 19:14
| bubekgroszek napisał/a: | | z 2 GEN przeszedłem na 1 GEN to czy ten emulator jest wogólę potrzebny??? Kiedy go odłączyłem nie mogłem przełączyć na gaz ( przełącza przy 2000 obr/min ) | Emulator podaje do komputera fałszywy sygnał że wtryski pracują i przy okazji odłancza je żeby niepotrzebnie nie pracowały.
Struna - |14 Paź 2007|, 2007 22:10
| bubekgroszek napisał/a: | | chciałbym zapytać za co odpowiada emulator | podstawowe pytanie, emulator czego ?? bo jest emulator sondy lambda i jest emulator wtrysków i są też kombajny co mają w sobei jedno i drugie.
|
|